Foarte aproape de Parcul Feroviar, un alt spațiu verde, neglijat și care se pierde sub maldăre de gunoaie este parcul Oasului, o zonă aproape aproape triunghiulară delimitată pe două dintre lațurile sale de Someșul Mic și afluentul sau, râul Nadas, iar pe cea de a treia de stradă cu nume omonim.
„Este exclus să te plimbi seara pe aici, iar în timpul zilei îți recomand să stai mai aproape de stradă, să fii la vedere”, este sfatul unei doamne care își plimbă câinele în zonă. Vorbim de Parcul Oasului, un spațiu verde, lăsat de izbeliște și neexploatat turistic. Un loc în care frunzele n-au fost adunate, în care există câteva alei echivalente cu niște dâre de noroi. E un loc în care gunoaiele reușesc să fie „în două râuri în același timp”, în Someș și în afluentul său Nadas.
Cum treci podul de pe stradă Parcul Feroviarilor ești întâmpinat de cunoscutul avertisment „Depozitarea deșeurilor interzisă! Amendă de la 1.500 de lei la 3.000 de lei”. Chiar în stânga acestuia un maldăr de gunoaie pare că e alimentat de ceva vreme. De altfel, de pe pod se văd și mai bine malurile pline de resturi menajere ale Someșului Mic.
Zona nu este deloc amenajată. Pe jos e plin de frunze și gunoaie. Dacă te apropii de latura dreaptă, pe care trece și Someșul Mic, acestea sunt tot mai dese. Gunoaie menajere, resturi de materiale de construcții, peturi de bere aruncate la întâmplare, chiștoace de țigări și altele.
Parcul Oasului arată rupt de civilizație. E un loc în care ți-e frică să te plimbi chiar și ziua. Din stradă nu te vede și nu te aude nimeni, sub picioare foșnesc frunzele uscate sau gunoaiele și se mai aude doar apa cum curge.
Sursă: Ziar de Cluj