După ce în luna aprilie, la groapa de gunoi Pata Rât au izbucnit mai multe incendii, iar fumul degajat de acestea au afectat locuitorii zonei și activitatea aeroportului clujean, Consiliul Judeţean Cluj scoate 3,5 milioane de lei pentru a preveni propagarea sau reaprinderea unui nou incendiu la groapa de gunoi Pata Rât. De asemenea, banii vor asigura protecția mediului înconjurător și a sănătății populației. 

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a emis Hotărârea nr.5/13.04.2016 prin care a aprobat Nota de constatare nr.5.395/8.861/12.04.2016 a Comisiei constituită prin Ordinul nr.137/12.04.2016 al Prefectului Judeţului Cluj, privind constatarea situaţiei actuale a depozitului de deşeuri neconform Pata Rât urmare a incendiului produs în această locaţie în data de 08.04.2016. Comisia care s-a deplasat pe amplasamentul depozitului de deşeuri neconform Pata Rât a constatat existenţa unui foc mocnit la nivelul unor zone, identificate ca fiind în proprietatea municipiului Cluj-Napoca şi trasnsmise în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, precum şi pe alte terenuri aparţinând unor terţi neidentificaţi. Deşi echipajele de intervenţie ale ISU Cluj au intervenit operativ, în mod repetat pentru stingerea incendiului, acesta s-a reaprins, continuând să ardă mocnit în perioada 07-12.04.2016. Având în vedere aspectele prezentate mai sus, Consiliul Judeţean Cluj, pentru zonele aflate în administrare, va demara procedurile legale în vigoare în vederea stingerii, prevenirii propagării incendiului şi/sau reaprinderii unor noi focare de incendiu, pentru asigurarea protecţiei mediului înconjurător şi sănătăţii populaţiei şi pentru asigurarea desfăşurării în mod corespunzător a activităţilor pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj’’, explică reprezentanţii CJ Cluj.

Astfel, în ședința de vineri, executivul instituției va supune aprobării consilierilor judeţeni, alocarea a 3.5 milioane de lei din fondul de rezervă a CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.