La Judecătoria Huedin un bărbat de 35 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol în formă continuată asupra unui copil de 12 ani.

Procurorii susțin că una dintre victimele lui Nemet Ionut Liviu a fost o fetiță în vârstă de 13 ani. Anchetatorii spun că minora era fiica concubinei lui Nemet, faptele penale reținute în sarcina acestuia, fiind considerate agravante, fiind comise asupra unui minor aflat în imposibilitate de a se apăra.

Potrivit sentinței Judecătoriei Huedin, 23/2023, Nemet a fost condamnat pentru toate cele trei infracțiuni comise. Fiind recidivist, violatorul trebuie să execute și un an de pedeapsă rămas neexecutat.

Sentința de 12 ani este prea blândă

* Condamnă pe inculpatul Nemet Ionuț Liviu la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, prevăzută de art. 233 alin. (1) Cod Penal.

* Condamnă pe inculpatul Nemet Ionuț Liviu, la pedeapsa de 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată, prevăzută de art. 218 alin. (l), alin. (3) lit. b) și c) și alin. (31) Cod Penal.

* Condamnă pe inculpatul Nemet Ionuț Liviu la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod nelegal, prevăzută de art. 205 alin. (1) și alin. (3) lit. b) Cod Penal.

La final, judecătorul a decis ca Nemet Ionuț Liviu să execute pedeapsa cea mai grea de 12 ani de închisoare.

”Condamnat la pedeapsa cea mai grea de 9 ani închisoare, la care adaugă 3 ani închisoare, reprezentând sporul obligatoriu din celelalte pedepse, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 12 ani închisoare”, se arată în sentință, potrivit foaiatransilvana.ro.

Sentința este la secret

La Judecătoria Huedin există o practică ilegală de a proteja numele violatorilor și a pedofililor judecați la această instanță.

Practica contravine regulamentului de funcționare a instanțelor de judecată care impune principiul publicității ședințelor de judecată.

Chiar dacă dosarele în care victimele sunt copii, identitatea acestora fiind protejată, așa cum este și normal, la Huedin, chiar și numele inculpaților pentru infracțiuni grave este protejat, fapt ce contravine acestui principiu fundamental al Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here