Lotul de 12 polițiști din cadrul IPJ Cluj, acuzați că au luat mită în mai multe rânduri, au fost scăpați de judecătorii clujeni.

Dacă în 2020 ei au fost condamnați la Tribunalul Cluj, instanța superioară a decis să pună în aplicare prevederile emise de ÎCCJ privitoare la stabilirea termenului de prescripție și i-a spălat ca la ”nufărul” pe polițiștii șpăgari.

Lotul de polițiști a fost trimis în judecată în 2013 pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi primire de foloase necuvenite, activitatea infracţională dedusă judecăţii însumând 73 de acte materiale.

În dosar au fost acuzați Ioan Mureşan, Mihai Radu Mureşan, Adrian Vasile Sucală, Victor Soran, Dorin Dan Alb, Cătălin Lupaş, Eduard Robert Gălăţan, Dacian Cosmin Roşca, Alin-Tudor Mânzat, Ilie Cătinean şi Ciprian Rareş Todoruţ.

„În sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că, în mod repetat, aceştia au pretins ori acceptat diferite sume sau alte foloase pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le aplica conducătorilor auto depistaţi în trafic o sancţiune contravenţională pentru încălcări ale conduitei la regimul de trafic rutier (în special depăşirea limitei de viteză instituite pe acel sector de drum).

Pe fondul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, întocmeau sau nu întocmeau, participau sau asistau la întocmirea unor procese verbale de contravenţie în care se consemnau stări de fapt nereale, se omitea consemnarea unor contravenţii sau se inserau date nereale, împrejurări de natură a-l favoriza pe contravenient în ceea ce priveşte aplicarea punctelor de penalizare, aplicarea amenzii contravenţionale sau stabilirea cuantumului acesteia şi aplicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme, precum şi de a cauza bugetului de stat o pagubă“, potrivit unui comunicat al Ministerului Public

1 COMENTARIU

  1. Corect. Vai ce tara, cu nimic sa nu ai de aface in tara asta, ca din toate partile esti lovit. Trag pamant pe sistemul judiciar romanesc. E trist ca la noi Justitia e doar un nume de tiganca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here