Contractul încheiat cu GMP-ul lui Felix Tătaru  pentru promovarea PNL în campanie și în special a fostului premier Dacian Cioloș ca locomotivă electorală, nu a adus liberalilor procentele dorite, ci numai bătăi de cap. Astfel, scandalul banilor dați la partid pentru ultima campanie parlamentară continuă, iar liberalii i-au pregătit lui Tătaru o surpriză mai mult decât neplăcută  în ceea ce privește suma care a rămas de achitat firmei acestuia.

Ilie Boloja, Alina  Gorghiu, Gheorghe Falcă şi Felix Tătaru ar putea fi  convocaţi la şedinţa viitoare a partidului  pentru a  explica  modul în care s-a negociat contractul, serviciile  cerute şi prestate dar şi modalităţile  de plată. Potrivit unor surse din conducerea liberală, la ultimul BPN, iritaţi de absenţa lui Bolojan  care trebuia sa vină cu soluţii la problema acestei datorii, mai mulţi liberali, lideri de filiale, au cerut ca cei  patru să fie invitaţi pentru a da explicaţiile necesare cu privire la aceste aspecte, în condiţiile în care peste 20 de filiale nu au nici o speranţă să-şi vadă banii daţi la partid pentru plata acestui contract decontaţi de către AEP.

„AEP nu va  deconta decât banii pentru care există documente care dovedesc că serviciile au fost  prestate pentru beneficiarul care există în scriptele de plată.  În această situaţie se regăseşte numai conducerea centrală pentru campania făcută la nivel naţional. Pentru cea din teritoriu,  GMP nu a personalizat materialele de campanie pentru fiecare filială în parte, de aici şi rezervele  celor de la AEP de a ne deconta sumele cerute.  Da,  Falcă  a negociat contractul cu Tătaru,  Alina l-a semnat, dar Bolojan era însărcinat cu punerea lui în practică şi cu plăţile, împreună cu mandatarul financiar, Antonel Tănase. Doar că pe Bolojan nu l-a preocupat, în campanie a stat mai mult la Oradea decât la Bucureşti, nu a urmărit firul banilor şi al serviciilor primite de la GMP, iar acum neglijenţa lui ne costă”, susţin sursele citate.

Filialele liberale nu sunt  însă singurele care vor ieşi în pierdere după ce săptămâna viitoare, AEP conform legii, va publica procesul verbal în baza căruia se vor rambursa sumele către PNL.  Deşi două duzini de organizaţii judeţene au contribuit cu bani pentru  plata contractului încheiat cu GMP,  doar 50%, plus TVA, din cei peste 370.000 de euro, cât reprezintă valoarea integrală a acestei înţelegeri au fost achitaţi către firma lui Felix Tătaru.  De la restul, Tătaru îşi poate lua adio, pentru că liberalii nu au niciun gând să-i mai plătească.

„GMP nu şi-a atins obiectivele asumate prin contractul încheiat, iar problemele actuale legate de decontare ţine şi de modul în care au întocmit documentaţia”, ne-au specificat sursele citate.

În fapt însă, conducerea liberală caută să se folosească ca pretext de această complicaţie financiară, pentru a nu mai scoate  restul de bani din  buzunar, mai  ales că prin conturile de partid bate doar vântul.

În plus, orice achitare a  sumelor restante  de campanie nu mai este decontată de AEP. Potrivit legii finanţării partidelor politice, pentru decontarea  cheltuielilor de campanie, documentele, inclusiv raportul detaliat  al  veniturilor  și  cheltuielilor  electorale şi lista  furnizorilor de servicii, semnate  de  mandatarul  financiar coordonator şi declarația privind cuantumul total al datoriilor înregistrate ca urmare a campaniei electorale, semnată de reprezentantul legal al formațiunii politice, pot fi depuse în termen de cel mult 15 zile de la data desfășurării alegerilor.

Termenul limită până la care liberalii aveau de trimis actele către AEP a fost data de 15 martie, iar acum orice achitare a vreunei datorii nu va  mai fi decontată de către stat în visteria partidului.

În aceste condiţii, pentru restul de 185.000 de euro, lui Felix Tătaru nu-i va rămane decât soluţia instanţei, o alternativă anevoioasă şi greoaie, mai ales când PNL are deja, de ani buni, datorii  istorice de 6 milioane de euro, pe care a reuşit să le reeşeloneze sub forma unor plăţi în tranşe lunare către vechi furnizori de servicii de campanie relatează Stiripesurse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.