Primăria Cluj Napoca a anunțat că la concursul pentru Science Campus Cluj-Napoca s-au înscris 17 participanți. Potrivit oficialilor, câștigătorul concursului va semna cu administrația locală contractului de proiectare pentru Science Campus Cluj — ansamblu urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului care contribuie la dezvoltarea cunoașterii și inovării.

Autoritatea contractantă este Municipiul Cluj-Napoca, în asociere cu Universitatea Babeș-Bolyai. Concursul este organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR), cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania a OAR.

Suprafața totală a terenului, aflat în proprietatea privată a municipiului Cluj-Napoca, este de 6,48 hectare, din care o suprafață de 3,48 hectare îi va reveni Primăriei pentru realizarea unui Science Center – prezentat ca un Muzeu al Științei. O suprafață de 3 hectare îi va reveni Universității Babeș-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând și sediul Facultății de Matematică și Informatică, alături de un cămin studențesc. Spațiul va fi completat cu o piață urbană și cu terenuri de sport.

„Acest proiect va atrage bani europeni și va dezvolta în continuare profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii. Celelalte resurse ale planetei, într-un fel sau altul sunt epuizabile, singura resursă care este inepuizabilă este cea fundamentată pe cunoaștere, inteligență și inovare. Este de datoria noastră să oferim în continuare avantaje competitive orașului, să maximizăm beneficiile pe care le putem obține de pe urma acestor resurse umane de excepție pe care le avem și să punem la un loc capacitățile noastre de a crea cea mai bună calitate a vieții la Cluj”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„InfoBioNano4Health, ca specializare inteligentă susținută de UBB, una dintre universitățile de referință din țară și din Europa, va pune orașul, Transilvania și țara în postura de a avea avantaje competitive, cu impact pozitiv pentru mediul academic, mediul de business și bunăstarea oamenilor”, a subliniat Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Ne bucură interesul interesul crescut manifestat pentru acest concurs de soluții. Este cel de-al 9-lea concurs internațional de soluții organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România și primul care vizează un astfel de obiectiv. Ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legatura firească dintre cele două componente care alcătuiesc ansamblul urban Science Campus Cluj”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Premiile acordate în cadrul concursului:

Premiul I: 12.816.292,5 LEI fără TVA (valoarea maximă a contractului de servicii de proiectare care va fi atribuit în urma concursului)

Premiul II: 247.500 LEI cu TVA

Premiul III: 123.750 LEI cu TVA

Juriul internațional va evalua proiectele în perioada 19 – 22 iunie, urmând ca rezultatele să fie anunțate în cadrul unei Conferințe de Presă ce va avea loc joi, 23 iunie, la Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here