Aproape 1.800 de absolvenţi de liceu participă, marţi, la proba scrisă a examenului de admitere pentru Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", tinerii concurând pentru aproape 550 de locuri în săli supravegheate de camere video, măsură dispusă pentru prima dată în istoria unităţii de învăţământ.

Rectorul Academiei, chestorul Ioan Liviu Tăut, a declarat, marţi dimineaţă, înaintea începerii examenului, că unitatea de învăţământ dispune de 546 de locuri pentru anul universitar 2011-2012, din care 60 la specializarea "drept", 203 la specializarea "ordine şi siguranţă publică", 55 la pompieri şi 30 la arhivistică.

Din cele 203 locuri la ordine publică, 15 sunt rezervate pentru cetăţeni români de origine maghiară, şase pentru romi şi nouă pentru alte naţionalităţi.

La Poliţia de Frontieră, din 50 de locuri, unul este rezervat pentru un candidat rom şi două pentru cetăţeni români de alte naţionalităţi.

De asemenea, la Jandarmerie sunt disponibile trei locuri pentru romi şi patru pentru candidaţi de alte naţionalităţi.

La examenul de admitere din acest an s-au înscris, în fază iniţială, 2.654 de candidaţi. În urma vizitei medicale, numărul acestora a rămas de 2.576.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.