Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, a anunțat că în următorul exerciţiu financiar România va beneficia de o alocare de fonduri de patru ori mai mare decât în actualul exerciţiu financiar în domeniul eficienţei energetice a clădirilor de locuinţe.

În ultima ședință în care a avut puteri depline, Guvernul Ludovic Orban a emis o ordonanţă de urgență referitoare la proiectul pilot de introducere a încălzirii cu gaze naturale în 200.000 de locuinţe.

Ioan Marcel Boloș: ” Cred că este foarte important conţinutul acestor ordonanţe şi nu momentul în care le adoptăm. Primul exemplu, cel mai aşteptat de români, este cel legat de încălzirea cu gaze naturale a locuinţelor care în prezent sunt încălzite cu lemne.Am luat în calcul în prima fază 200.000 de gospodării pe care le vom trece pe încălzire pe bază de gaze naturale.Dacă acest program pilot va fi unul reuşit, de la cele 200 milioane de euro pentru actuala perioadă de programare, nivelul de alocare financiară va ajunge la 800 de milioane de euro. ”

sursă: facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here