‘Prognoza rămâne modestă, pentru anul 2013. Creşterea anterior prognozată de 1,4% în lei a fost ajustată la jumătate (+0,7%), după închiderea rezultatelor pentru primul semestru. Pentru 2014, în condiţiile actualizării moderate a listei de medicamente compensate, anticipăm o creştere de 2,7% în lei’, a declarat directorul general al Cegedim România, Petru Crăciun.

În al doilea trimestru din 2013, valoarea totală a medicamentelor eliberate către pacienţi a fost de 2,85 miliarde lei, în creştere cu 2,7% faţă de trimestrul similar din 2012. Medicamentele pe bază de reţetă (Rx) din farmacii au atins o valoare de 2,06 miliarde lei, în creştere cu 2,5%. Medicamentele fără prescripţie (OTC) au ajuns la 0,41 miliarde lei, în creştere cu 7,9%, iar segmentul de spital a fost de 0,38 miliarde lei, în scădere cu 1,4% faţă de trimestrul al doilea al anului trecut.

Piaţa are de suferit ca urmare a ‘scăderii susţinerii publice şi a termenelor lungi de plată, numai o parte dintre pacienţi putându-se menţine la nivelul anterior de tratament’, potrivit Pharma & Hospital Report, întocmit de Cegedim.

Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.