Ieri, 23 februarie, a avut loc ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, pe ordinea de zi au fost 63 de proiecte, unul dintre acestea fiind și proiectul privind locuințele pentru tineri.

Este vorba despre Proiectul de Hotărâre nr.6, unde a fost aprobată lista solicitanților rezultată în urma departajării, conform criteriilor-cadru, care au acces la locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în vederea repartizării locuințelor disponibile construite prin agenția națională pentru locuințe.

Conform listei 22 de tineri au obținut punctaj de trecere, dintr-un total de 33 de aplicații. Punctajele celor eligibili a fost cuprins între 24 și 83.

Criteriile de departajare și punctajul fiecărui aplicant este stabilit în funcție de mai multe variabile. De exemplu, dacă suprafața locuibilă în prezent a aplicantului este mai mică de 8 mp, acesta primește 10 puncte, tot 10 puncte se primesc și dacă deține certificat de căsătorie. Dacă deține studii superioare primește 15 puncte iar 9 puncte sunt atribuite unei aplicații veche de 3-4 ani.

Restul criteriilor de departajare și alte detalii privind acest sistem, pot fi consultate accesând documentul aici.

Citește și: Boc nu găsește cadrul legal pentru a demola o construcție ilegală din centrul orașului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here