În ședința de ieri a consiliului local, primarul Emil Boc a declarat că va întocmi o listă a rușinii cu arhitecții care proiectează imobile fără autorizație de construcție.

”Doamna consilier local mi-ați dat o idee. Legal, noi nu putem emite o hotărâre prin care să interzicem arhitecților să proiecteze. Ei sunt o profesie liberală, pot să proiecteze la cerința clientului. Dacă, clientul vrea să-i dea un leu el poate să proiecteze ce-i cere.

Dar mi-ați dat o idee. Așa cum am început o listă a rușinii firmelor care nu și-au îndeplinit obligațiile legale, să facem o listă a rușinii și a arhitecților care au promovat și susținut proiecte de construcție în afara intravilanului Cluj-Napoca, știind din start că sunt ilegale. Intravilanul este clar. Nu se poate.

Căutăm o listă a firmelor de arhitectură, care să fie lista rușinii. Acolo să apară cei care au avizat lucrări în afara intravilanului Clujului, știind că astăzi intravilanul nu permite.

Faptul că acești arhitecți au încurajat tacit, pentru niște bani în plus, aceste construcții, este o idee foarte bună.
Vă promit că o facem.

Această listă va fi pe siteul Primăriei. Nu -i rușinea suficient de mare dacă nu o punem public ”, a declarat Emil Boc.

6 COMENTARII

  1. Oare domnul primar nu vede cât de urâte sunt noile construcții? blocurile sunt oricum urâte, dar când le vopsești în culori ieftine, când le înghesui (în goana după profit), …oare aspectul orașului nu contează deloc? vedeți oroarea de hotel de pe str.Avram Iancu, lipsa totală de armonizare urbanistică a noilor construcții, haosul urbanistic ”blocuri intre case”,lipsa totală a frumosului din aceste construcții.Ele nu sunt făcute pentru câteva zile,vor face parte din Clujul pe care îl tot lăudăm…că sunt ilegale,unele,e foarte adevărat, dar trebuie să fie preocupare și pentru estetic, nu numai pentru profit

  2. Ha,Ha Ha, de unde simtz estetic la primarul BOC ,cel care este mândru tare că și ” fata lui tata” locuiește la BLOC ,mare domn,săracă pădure ,dacă ne uităm la locul nașterii celor care aprobă aceste constructzii Cluj \Cluj-Napoca lipsă…și la Ciorogârla e bine și așa.

  3. Bla, bla, bla…povesti cu pesti si cu primarul Boc.
    Conteaza cine da aprobarea/autorizatia pentru constructie, nu ce proiecteaza arhitectii. Pot sa proiecteze toate mizeriile si fanteziile, daca nu primesc autorizatie, totul ramane pe hartie poate chiar la gunoi. Se stie oricum ca arhitectii sunt niste pupincuristi si profitori!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.