O nouă porțiune de autostradă, cu o lungime de 42 de km, prinde contur în zona Clujului. Porțiunea cuprinde sectorul de la Nădășelu la Zimbor spre Poarta Sălajului. Segmentul face parte din Autostrada Transilvania A3 care trece pe la vest de Cluj-Napoca.

Lucrările nu au început de mult timp, dar autostrada începe să prindă contur, notează Asociația Pro Infrastructura.

„Șantierul Autostrăzii A3 de la Nădășelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în județul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB crește treptat mobilizarea și lucrează la excavații precum și la forajele fundațiilor structurilor”, scrie Asociația Pro Infrastructura (API) care publică și o filmare din dronă.

„Reamintim că UMB a câștigat licitația pentru 42 km din Autostrada Transilvania, lungime similară cu cea executată de americanii de la Bechtel în urmă cu un deceniu. În prezent există autorizație de construire doar pe teritoriul județului Cluj, aproximativ 18 km. După finalizarea recentă a exproprierilor așteptăm cu interes proiectul constructorului și obținerea autorizației pe restul sectoarelor”, mai notează API.

Potrivit asociației, autostrada trebuie să fie gata la finalul lui 2023, conform contractului, „în acest ritm existând toate premisele ca termenul să fie respectat. Stadiul lucrărilor este aproximativ 5%. Filmarea începe de la capătul actual al A3 și continuă spre nord până la granița județelor Cluj și Sălaj”, transmite newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here