Chiar daca nu este sezonul in care epilarea sa ne defineasca si sa ne puna in valoare formele, nu inseamna ca trebuuie sa ne ignoram si sa lasam parul sa creasca de capul lui. Chiar daca ne asteptam sa vina frigul si vom fi tot mai infofolite, stim ca nu trebuie sa asteptam sa vina primavara sau chiar vara sa incepem din nou sa ne epilam. Epilarea trebuie sa fie ca spalatul, coafatul, machiatul, in definitiv tine de noi, de sanatatea si igiena noastra, de atentia care ne-o acordam si de respectul de sine. In definitiv, cum ar fi sa ne prinda o Vineri seara la o iesire in club neepilate? Daca il vom intalni pe Fat-Frumos si ajungem in situatia sa ne rusinam cu podoabele paroase? Totodata se stie ca o zona epilata se va intretine mut mai usor, va fi mai usor de intretinut curata, eliminam riscul aparitiilor bacteriilor, se spala mai usor zona de ceea ce elimina glandele de la nivelul pielii. Asa ca haideti sa ne punem pe epilat si pe timp rece ca nu se stie niciodata ce urmeaza. Pe masura ce incepeti sa va planificati o epilare, va puteti intreba care metoda este potrivita, care este mai indicata sau care se potriveste in functie de zona aleasa de epilat, de tipul de par sau de zona pielii care poate fi mai sensibila sau mai putin sensibila.

In timp ce ne dorim sa obtinem picioare catifelate ca in reclame (da este posibil) trebuie sa luam decizia cea mai buna si potrivita zonei de epilat si ce tip de ceara sa alegem. Asa ca o programare la salonul de infrumusetare este o recomandare in cazul in care nu stim exact ce sa facem. Se poate apela si la grupuri de specialisti pe retele sociale, dar acolo exista riscul sa nu primi raspunsuri de la specialisti ci de la alte persoane nemultumite sau care au alte interese decat de a da un sfat bun, care nu poate fi de fiecare data cea mai buna solutie pentru tine.

Una din modalitatile alegerii salonului de infrumusetare trebuie sa fie distanta. Nu este tocmai placut sa strabati orasul pentru a ajunge la cosmeticiana. Poate nu ai timp de fiecare data sa faci asta si e indicat sa gasesti un salon in zona ta, nu mai departe de 2-3 km unde sa iti definitivezi ritualurile de infrumusetare. Astfel la alegerea salonului de infrumusetare stau si factori precum pretul, produsele folosite, experienta cosmeticienei, cat de serviabil este personalul, nu in ultimul rand, curatenia si pastrarea igienei si de ce nu chiar tipul de clientela care frecventeaza acel salon. Un alt factor important este daca personalul stapaneste tehnica epilarii care v-o doriti astfel ca programarea odata facuta, sa nu ramana decat realizarea epilarii.

Pentru a va ajuta sa decideți daca epilarea traditionala este potrivita pentru dvs. și pentru planurile dvs. Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere:

  1. Epilarea cu ceara trebuie sa fie facuta numai de un profesionist?

Intrucat exista foarte multe tipuri de ceara pe care le puteți folosi singura sau cu o prietena, ceara traditionala poate fi una dintre cele care va pot pune in dificultate. Este posibil sa nu apreciati temperatura exacta a cerii, temperatura de aplicare pe piele poate sa va induca in eroare din cauza texturii cerii sau insasi culoarea poate sa influenteze aspectul de tare / moale a cerii fara sa apreciati exact cand trebuie aplicata fara a exista riscul unor arsuri. Veți dori cu siguranta in acel moment sa aveti pe cineva cu experienta si pentru ca nu aveti la indemana, sa ajungeti sa faceti experimente pe pielea dvs. ceea ce nu este recomandat.

  1. Epilarea cu ceara poate fi facuta in prezenta unei prietene?

Procesul de epilare cu ceara traditionala poate fi puțin intimidant, deoarece veți fi expusa in timpul procedurii. Multe persoane cred ca pot face asta asa din prima si daca mai are o persoana de incredere care crede acelasi lucru, convingerea este perfecta. Nu acesta este adevarul. Ce vei face daca nici prietena nu stie ce sa faca cand e ceara prea rece, prea fierbinte, prea moale sau prea tare? Ce te faci daca ceara nu se lipeste de firul de par? Vei tinde sa crezi ca produsul nu e bun, nu ca nu ai experienta. Asta se intampla in cele mai multe cazuri iar peste 90% din situatii in care apar astfel de semne de intrebare sunt finalizate cu o neincredere in produs, in brand sau chiar in vanzatorul produselor.

  1. Cum iti vei acorda primul ajutor in caz de arsura?

Este foarte evident ca ceara cand este smulsa provoaca o oarecare durere. Daca ai experienta durerea poate fi redusa pana la 70% dar daca nu ai poti ajunge in situatia in care sa regreti ca ai inceput sa te epilezi singura. Cu toate acestea ceara traditionala sau ceara la cartuse creaza cea mai suportabila durere. Si acum vine parte interesanta: Ai pus ceara de epilat pe piele si urmeaza sa o smulgi. Ai tras de un colt si urmeaza sa tragi toata fasia de ceara traditionala sau cu hartia de epilat. Iti dai seama ca doare sau ca doare insuportabil. Cum scoti ceara? Cum o indepartezi pana nu se intareste de tot? Cum faci sa nu smulgi cu piele? La toate aceste intrebari o cosmeticiana sau un specialist iti poate raspunde dar nu exista un raspuns general pentru intrebarile tale. Totul tine de situatia la care te afli intr-un anumit punct.

Desigur ca sunt recomandari pe parte de preventie si din partea noastra si anume: foloseste o ceara profesionala, aplica ceara de epilat in fasii mici, smulge ferm, dar nu agresiv si asta pana nu se raceste prea mult ceara. In cazul in care apare o arsura, folositi un ulei dupa epilat calmant cu musetel sau racoritor cu eucalipt, sau daca arsura este puternica vizitati un medic de specialitate. Oricate sfaturi vom avea suntem siguri ca si intrebari vor fi pe masura. Cert este ca cu cat folositi mai mult ceara de epilat, veti observa ca pielea se obisnuieste si durerea devine din ce in ce mai mica catre inexistenta iar pielea va ramane catifelata. Ca in reclame.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.