camere_de_supraveghere

Cu exceptia propriului apartament, parcurile sunt locurile in care oamenii ar trebui sa se simta cei mai linistiti. Aceste oaze de verdeata din mijlocul marilor orase sunt cautate atat de adulti, cat si de copii, pentru a lua o gura de aer proaspat, a se plimba cu bicicleta sau a practica diverse sporturi, printre care fotbal, baschet sau badminton.

Asa cum este si normal, intr-un astfel de spatiu ar trebui sa nu ai nicio grija si sa iti poti reincarca bateriile alaturi de familie si prieteni, in weekend sau dupa o zi grea de munca. Totusi, avand in vedere ca vorbim despre spatii deschise, parcurile reprezinta una dintre tintele preferate ale raufacatorilor, de la hoti de buzunare la talhari sau chiar mai rau.

Tocmai de aceea, pentru a preveni orice tentativa de savarsire a unei infractiuni, autoritatile ar trebui sa instaleze camere de supraveghere in parcuri. Citind acest articol, vei afla care sunt avantajele montarii unor camere de supraveghere in parcuri si, cel mai probabil, de acum incolo vei tine cont si de acest criteriu atunci cand alegi zona in care sa te relaxezi in timpul liber, in special daca esti insotit de copii.

  1. Linistea si siguranta ta. Daca ai certitudinea ca parcul in care te plimbi, alergi sau stai pe o banca si citesti este prevazut cu camere de supraveghere, vei fi mai linistit si te vei putea relaxa in voie. Montarea unor astfel de dispozitive scade semnificativ gradul de infractionalitate, iar in cazul nefericit si putin probabil al unui incident, poti fi sigur ca bunurile tale vor fi recuperate, iar raufacatorii vor fi identificati si prinsi in cel mai scurt timp, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere.
  1. Siguranta copiilor. Printre cei care frecventeaza cel mai des parcurile se numara parintii si copiii. Acestia din urma gasesc in parcuri fel de fel de atractii gandite special pentru ei, de la tobogane si leagane, la masinute si terenuri de sport. Cu toate acestea, cei mici nu isi pot purta singuri de grija si uneori mai ies din raza vizuala a parintilor sau bunicilor. In acele momente, fara sa stie, ei se expun unui pericol foarte mare, fie ca vorbim despre persoane cu intentii necurate sau despre caini periculosi. Un sistem de camere de supraveghere s-ar dovedi foarte eficient in acest caz, deoarece poate ajuta la prevenirea oricarui posibil incident sau la strangerea de indicii utile si dovezi solide in cazul unei anchete.
  1. Prevenirea unor tragedii. Sigur ai citit articole sau ai vazut reportaje la TV despre crime sau sinucideri petrecute in parcuri, iar unul dintre cele mai de succes filme romanesti aparute in 2018 are ca punct de plecare disparitia unui copil de la spatiul de joaca. Principalele motive pentru care raufacatorii aleg sa comita infractiuni in parcuri sunt faptul ca pot fugi in orice directie si ca, noaptea, multe alei sunt slab iluminate si putin populate. Camerele de supraveghere, instalate strategic in zonele-cheie din parcuri, vor minimiza riscurile unor astfel de incidente, dar pot preveni si alte tragedii, cum ar fi sinuciderile.

 

Asadar, instalarea unor camere de supraveghere in parcuri va avea acelasi efect ca intr-o locuinta, o cladire de birouri, o parcare, o institutie sau un magazin: va oferi liniste tuturor mai putin infractorilor si va determina cresterea sigurantei si gradului de satisfactie a oamenilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here