Au dispărut zilele în care bucătăria era considerată o zonă „ascunsă”; acea zonă în care pur și simplu gătiți, curățați și oaspeții nu aveau voie să intre.

În zilele moderne, bucătăria (poreclită „inima căminului”) a devenit unul dintre cele mai îndrăgite spații sociale, o mulțime de oameni întreținând musafirii în bucătărie, spre deosebire de living. Pentru a răspunde cererii crescute de „bucătării de vis”, producătorii au declinat diverse combinații de dulapuri, blaturi, corpuri de iluminat și numeroase alte elemente în diverse stiluri, de la cele mai atrăgătoare și retro, la cele elegante și moderne.

Dar de unde știi care dintre numeroasele stiluri de bucătărie este potrivit pentru casa și stilul tău de viață? Întrucât stilul este mai ușor de recunoscut cu ochii unuia decât cu cuvintele, știm că singura modalitate de a vă arăta un anumit stil de bucătărie este prin imagini (cu formularea corespunzătoare pentru a descrie și elabora imaginile menționate, desigur).
Așadar, să aruncăm o privire la 7 dintre cele mai populare stiluri de bucătărie (în niciun fel de ordine) pentru a vă ajuta să-l descoperiți pe cel perfect.
  1. O bucătărie modernă

Termenul „modern” poate varia foarte mult, dar menționează „bucătărie modernă” unui designer de interior sau arhitect și vor începe imediat să discute despre dulapuri fără rame, elemente metalice elegante, simple și linii orizontale puternice.

Bucătăria în stil modern este cu siguranță cea mai bună alegere atunci când vine vorba de stiluri de bucătărie, pentru că se depărtează de tapetele și ornamentele aglomerate, permițând frumusețea naturală a materialelor sale să strălucească.

Concepută pentru a menține aglomerația la minimum, bucătăria modernă este destul de adeptă spațiilor deschise, cu blaturi libere și suprafețe elegante, precum oțelul inoxidabil. În ceea ce privește electrocasnicele, aparatele minimaliste, precum un frigider Arctic de la eMAG, o mașină de spălat vase sau un aragaz Beko gri metalizat se vor potrivi perfect în peisaj.

Cu toate acestea, nu reduce din frumusețea lemnului, deoarece și acesta este un candidat pentru dulapuri și blaturi în stil modern, care preferă un aspect mai natural pentru spațiile lor culinare.

  1. O bucătărie rustică

Numită și bucătăria „stil fermă”, scopul bucătăriei rustice este să transmită o atmosferă de evadare rurală chiar în casa ta. Gândiți-vă la mobilier și decor precum mesele mari ale fermelor din lemn, dulapuri naturale și un amestec eclectic de finisaje care să ajute la crearea unei atmosfere confortabile. Culorile variază de la roșu, galben strălucitor și albastru până la crem și bej.

  1. O bucătărie minimalistă

Mai puțin este mai mult în orice spațiu minimalist, așa cum am fost învățați încă din anii ’50, de la mișcarea minimalistă. Deși a luat diverse forme de atunci, obiectivul principal este să se concentreze pe absența elementelor și prezența spațiului curat. Insa vei avea cu siguranta nevoie de un frigider Arctic.

Pentru a construi o bucătărie minimalistă, includeți cele mai simple dintre materiale, obiecte și forme. Asigurați-vă că includeți tot ce aveți nevoie, dar nimic mai mult – nu sunt permise detalii inutile. Alegeți dulapuri de bază, cu panouri solide pentru uși și optimizați fiecare locație pentru depozitare. Iar eficiența trebuie să fie primul criteriu dupa care alegem un nou electrocasnic important, frigiderul.

În ceea ce privește culorile, alegeți o paletă monocromatică simplă și, dacă trebuie să adăugați culoare, faceți acest lucru discret.

Ne-ar plăcea să știm: care dintre aceste stiluri de bucătărie este preferatul vostru?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.