comună

Comuna Valea Moldovei, județul Suceava, găzduiește aproximativ 300 de români din “Germania”, care s-au întors în weekend din Italia, de teama coronavirusului.

Sucevenii ar fi mințit la vamă că vin din Germania, nu din Italia, unde 11 localități se află în carantină, conform presei locale. Una dintre aceste regiuni este chiar Bergamo, de unde s-au întors și cetățenii români.

Primarul comunei susține că a anunțat Direcția de Sănătate Publică Suceava cu privire la faptul că în ultimele două zile au revenit acasă, din Italia, aproximativ 300 de persoane, însă șefa Direcției de Sănătate Publică declară că instituția pe care o reprezintă nu a primit niciun fel de informare din partea primarului comunei Valea Moldovei cu privire la întoarcerea în țară a celor în cauză.

Conform presei, alesul local a declarat telefonic pentru Adevărul că a auzit de la săteni despre întoarcerea celor 300 de persoane. Întrebat dacă a fost la faţa locului ca să vadă dacă lucrurile sunt aşa cum spun sătenii, primarul a răspuns: „Ce, sunt nebun? Să te duci dumneata să vezi. Eu am auzit şi am sesizat Direcţia de Sănătate Publică pentru că aşa este corect”. 

Citește și https://gazetadecluj.ro/mesajul-premierului-orban-cu-privire-la-teama-coronavirusului/

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here