Potrivit unui anunț de ultimă oră făcut de Ministerul Afacerilor Externe 38 de cetățeni români din localitatea Magdeburg, Germania, au fost confirmați cu noul coronavirus. Unul dintre aceștia a murit, iar altul este internat în spital.

Oamenii au plecat la începutul lunii aprilie din Cluj Napoca în Germania pentru a presta munci agricole sezoniere.

Într-un comunicat remis presei miercuri, MAE anunță că s-au autosesizat în urma informațiilor referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg.

MAE precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale, au fost confirmate 38 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români: 36 prezintă simptome ușoare, un român este internat și primește tratament specific, iar o altă persoană a decedat la spital, în urma complicațiilor.

„Familia persoanei decedate a fost notificată de către autoritățile germane, fiind prezentă pe teritoriul Republicii Federale Germania”, se arată în comunicat.

Potrivit autorităților locale din Germania, activitățile de testare continuă, fiind realizate în puncte fixe și prin echipe mobile anume desemnate pentru acest scop.

De asemenea, MAE precizează că, până în acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

3 COMENTARII

    • vinovatii sint klara iohannes,betivu orban,botgros tataru,tractoristu velea si rapperul Arafat
      cei ce sor dus la arbeit nu au vina,sor dus la munca,nu or betzivit ca guvernul horban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here