Potrivit ISJ Cluj, 4.004 absolvenți ai claselor a XII-a sunt înscriși în examenul de BAC care a început azi. Dintre aceștia, 3.675 sunt candidați din promoția curentă, iar 329 sunt candidați din promoțiile anterioare. Probele au început azi cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată marți de proba scrisă obligatorie a profilului miercuri de proba scrisă la alegere a profilului și a specializării iar joi – proba scrisă la limba și literatura maternă.

Câteva zeci de elevi au cerut condiții speciale de susținere a examenului, mai exact 38 au fost aprobate de comisia județeană de organizare a examenului național de bacalaureat de la Inspectoratul Școlar Județean. Cererile se referă la prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, redactarea lucrării scrise prin dictarea conținutului de către candidat unui profesor asistent, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficiențe de vedere, prezența interpreților în limbajul mimico-gestual pentru elevii cu deficiențe de auz și respectiv susținerea probelor scrise la domiciliu.

Examenul are loc în 16 centre de examen. Examenele înainte de contestații se afișează în 27 iunie, iar cele finale – în 1 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here