Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Cadrul legal care vizează infracțiunile sexuale în România e aplicat într-o manieră încât, în practică, victimele (cele mai multe femei) ajung să facă sesizări inutile, care sfârșesc adesea clasate în lipsa unor urme vizibile ale violenței fizice.

În urma unui efort jurnalistic colaborativ național, publicația delazero.ro a transmis în premieră imaginea de ansamblu a unui sistem corupt. 4 din 5 infracțiuni sexuale sfârșesc fără dispoziții de trimitere în judecată a agresorului, scoate în evidență publicația amintită.

Cum tratează statul român – și cu ce rezultate – infracțiunile la viața sexuală care îi sunt semnalate prin sesizări penale?

>> În practică, doar 1 din 5 sesizări de viol înaintate de victime la secțiile de Poliție naționale și constituite în dosare aflate în cercetarea parchetelor de pe lângă judecătorii sau tribunale se finalizează cu trimiterea în judecată a unui agresor.

>> În practică, doar 1 din 7 sesizări ale infracțiunii de act sexual cu un minor, trecute prin malaxorul Poliție-parchet, se încheie pe traseul legal cu trimiterea în judecată a unui agresor.

>> În practică, doar 1 din 7 sesizări ale altor infracțiuni la viața sexuală (precum agresiunea, hărțuirea sau coruperea) ajung, traversând circuitul Poliție-parchet, la o soluție de trimitere în judecată a unui agresor.

Citește investigația completă AICI.

1 COMENTARIU

  1. Groaznic! Copiii, fetele și femeile noastre, sunt lăsați pe mâna prădătorilor. Nu e de mirare că tot mai multe scursuri pedofile din vest vin la noi ca să își satisfacă poftele. Vă amintiți desigur de olandezul făcut dispărut în Olanda, de belgianul de la Cluj și câți alții. Ăștia doar au devenit notorii, dar oare pe câți nu-i deranjează nimeni?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here