Istoria ne spune că pastele făinoase au fost aduse pentru prima dată în Italia în secolul XIII de către Marco Polo după o expediție a sa, în Orientul Îndepărtat.

 De la prima apariție și până în zilele noastre pastele făinoase au fost diversificate, ajungând să fie astăzi preparate de bază în multe restaurante. 

De la mic la mare, cu toții iubim pastele, fapt care le-a transformat în unul dintre cele mai apreciate și gătite produse din lume. Având multiple posibilități de gătire, într-un timp foarte scurt și cât se poate de ușor prin rețete simple, acestea sunt astăzi prezente în mesele tuturor cel puțin o dată pe lună.

Dacă ești un iubitor de paste înrăit, cu siguranță știi că există foarte multe timpuri de paste, în funcție de dimensiune și formă.  În funcție de dimensiune, se cataloghează în paste lungi (spaghetti, tagliatelle, vermicelli ) și paste scurte ( farfalle, penne, fusilli, macaroni) 

Dacă vorbim despre forma acestora, aici lista este mult mai lungă, fiind foarte multe tipuri pe diferite forme. Din categoria tubulare fac parte tipurile de paste ( penne, ziti, macheronclli), din cele umplute (tortelini și ravioli) iar din cele divers (fusilli, farfalle)

Trebuie să menționăm faptul, că pe lângă cele prezentate de noi mai sus, mai sunt și altele ce merită descoperite, dacă sunteți pasionați de acest domeniu. 

Știm deja despre paste că sunt un preparat delicios, sățios și cu un conținut mare de carbohidrați, dar trebuie să știi că pe lângă toate acestea, pastele pot aduce și numeroase beneficii asupra organismului. 

Iată 4 beneficii pe care consumul de paste îl au asupra organismului și de ce ar trebui să le incluzi în mesele tale.

Sunt bogate în carbohidrați

Conținutul mare de carbohidrați pe care îl dețin le fac pe acestea să fie o masă sățioasă și o sursă importantă de energie atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

            Au un conținut scăzut de calorii

100 de grade pe paste conțin 100 de calorii, ceea ce reprezintă foarte puține calorii comparat cu alte alimente per suta de grame. Un alt aspect important, pastele nu conțin grăsimi, așa că ai mare grijă ce sos pui peste acesta ar putea să aducă un conținut foarte mare de grăsimi. 

            Au un indice bun de sațietate

Mulțumită structurii proteice a aluatului, pastele au un indice glicemic destul de mic. Un aliment care conține un indice glicemic mai scăzut, este metabolizat mai încet și prelungește senzația de sațietate. Spre exemplu la paste indicele glicemic are o valoare cuprinsă între 36 și 51. 

Sunt sărace în sodiu și grăsimi

            Alimentele cu un conținut mare de sodiu pot duce la apariția bolilor de inimă, hipertensiune arterială sau diabet. Pastele spre deosebire de alte alimente din consum, au un conținut scăzut de sodiu. Pe lângă toate acestea, pastele sunt o sursă importantă de glucoză, ingredient vital pentru creier și mușchi. 

Fără îndoială pastele pot fi o masă sănătoasă, hrănitoare și foarte sățioasă. Dar nu uita, cel mai important este modul în care le combini cu alte ingrediente și tipul rețete alese. Sunt atât de multe combinații care te vor ajuta să obții niște paste delicioase, la fel de bune ca în Italia. 

RIVIERE.RO îți propune o serie de idei pentru prepararea celui mai gătit tip de paste, pastele penne. Ușor de preparat, cu doar câteva ingrediente importante, vei obține într-un timp foarte scurt o masă gustoasă, sățioasă și mult mai slabă caloric față de alte preparate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.