Nu putem fi toți experți în cafea, așa că e normal să facem câteva greșeli, la început. Secretul este să învățați din acele greșeli pentru a înțelege cu adevărat știința și arta din spatele cafelei. Scăpați de aceste 5 greșeli și veți fi mult mai aproape de a face o ceașcă de cafea perfectă în fiecare zi. Să începem!

1. Folosiți boabe de cafea vechi

La fel ca mâncarea, și cafeaua se poate strica. În timp, boabele de cafea devin uleioase și în cele din urmă fac mucegai. Este nevoie de mult timp pentru ca acest lucru să se întâmple, dar este mai bine să stați departe de boabele care se apropie de acea situație. Cafeaua pre-măcinată își pierde prospețimea destul de repede datorită suprafeței sale, deci trebuie să acționați rapid.

Nu veți găsi aproape niciodată cafea prăjită ieri, dar utilizarea boabelor prăjite în ultimele două săptămâni este ideală. Pungile de cafea au o dată de prăjire pentru a vă ajuta să țineți evidența.

2. Nu folosiți un cântar

Știm că unele tehnici de fabricare a cafelei sunt puțin mai relaxate, atunci când vine vorba de necesitatea utilizării unui cântar, depinzând de modelul de espressor de cafea pe care îl aveți, dar este întotdeauna ceva de reținut. Pe măsură ce cafeaua se învechește, ea va sta diferit. Volumul său se va schimba ușor, deci puteți obține o cantitate precisă doar prin cântărirea până la grame.

De asemenea, toate boabele de cafea au dimensiuni diferite, iar cantitatea exactă poate varia în funcție de modul în care boabele umplu dispozitivul de măsurare. Cântărirea asigură consistența, care este o necesitate în prepararea cafelei.

3. Folosiți apă proastă

Dacă sunteți cineva care nu ar bea apă de la robinet, atunci nu ar trebui să o folosiți în cafea. Poate părea că aroma cafelei o poate depăși pe cea a apei, dar de fapt se combină cu apa pentru a face cafea de calitate mai slabă.

Dacă nu sunteți deja conștienți, apa are o varietate de conținuturi minerale și pH-uri care vor afecta gustul cafelei și chiar textura sa. Nu faceți un compromis făcând cafea cu apă de la robinet, ci luați în considerare apa filtrată sau de izvor pentru a vă îmbunătăți cafeaua. Nu recurgeți la utilizarea unei sticle de apă din plastic pentru fiecare ceașcă de cafea pe care o preparați (este oricum foarte scumpă), ci mai degrabă uitați-vă la alte opțiuni pentru a găsi o apă mai gustoasă.

Luați în considerare instalarea unui sistem de filtrare a apei de la robinet, care vă permite să obțineți apă filtrată chiar de la robinetul chiuvetei. Sau chiar o cană cu apă filtrată care se va potrivi și în frigider.

Pe lângă tipul de apă pe care îl folosiți, asigurați-vă că este suficient de caldă. Temperatura apei când vă preparați propria cafea este cu adevărat importantă. Diferite temperaturi vă vor ajuta să extrageți anumite calități și gusturi de cafea.

4. Depozitați incorect boabele de cafea

Asociația Națională a Cafelei sugerează să păstrați boabele etanșe și reci. Acest lucru merge mână în mână cu utilizarea boabelor care nu sunt prea vechi, deoarece nici cele mai proaspete dintre ele nu vor avea gust bun, dacă acestea nu sunt stocate corect.

Pungile de cafea nu sunt ideale, deoarece plierea lor pentru depozitare permite totuși pătrunderea aerului, așa că o cutie sau un borcan sigilabil este ideal.

5. Nu vă curățați aparatul de cafea

Un artist nu ar folosi pensule murdare, nu? Comparația e un pic exagerată, dar cafeaua poate fi la fel de ingenioasă, dacă o faceți la fel de bine. Dacă utilizați un espressor de cafea cu picurare, acest lucru va fi puțin mai complicat, dar va merita cu atât mai mult. 

Păstrați-va 30 de minute dintr-o zi, o dată la câteva luni, pentru a vă curăța aparatul în profunzime și cafeaua și papilele gustative vă vor mulțumi. Aruncați o privire asupra ambalajului pentru a vă asigura dacă puteți folosi sau nu săpun. Unele piese sunt chiar potrivite pentru mașina de spălat vase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.