Inculpații care au făcut parte din lotul de aproape 50 de persoane din Dosarul Adeverințelor de handicap false au scăpat de pușcărie. Acuzații au fost judecați pănă la prescripția faptelor. Însă, ei au fost obligați să plătească despăgubiri de peste un milion de lei. Procesul a început în urmă cu 8 ani.

Sub paravanul Asociaţiei de Psihiatrie ”Arizona”, sub un pretext umanitar, Cotoraci Catinca şi fiica ei, Cotoraci Nicoleta Cecilia au organizat o fraudă de proporţii, prin intermedierea obţinerii de certificate de handicap, pe baza cărora 18 persoane au obţinut o indemnizaţie lunară, păcălind, pe o perioadă de doi ani, reprezentanţii Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Cluj, cu ajutorul unor acte medicale false. Cele două femei au desfăşurat ample acţiuni de intimidare şi hărţuire a celorlalte părţi din dosar şi a angajaţilor  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a-i determina să saboteze ancheta penală.

Cotoraci Catinca, preşedinta Asociaţiei de Psihiatrie ”Arizona” şi fiica ei Cotoraci Nicoleta Cecilia, vicepreşedinte al aceleiaşi asociaţii, cu ajutorul unor medici de specialitate, au reuşit să obţină  certificate de handicap pentru 18 persoane, pe baza cărora acestea primeau  o indemnizaţie de handicap. Obţinerea acestor certificate era urmată de plata către Asociaţia Arizona a unei cotizaţii lunare în valoare de 50  de lei, pentru care se emitea factură doar pentru suma de 20 de lei. Prejudiciul creat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi primăriilor de pe raza cărora domiciliază cei învinuiţi este de peste 500. 000 de lei.

Soluția pe scurt a instanței, în care sunt stabilite modul de intervenție a prescripției și plata despăgubirilor, poate fi accesată AICI

2 COMENTARII

  1. Greșit din temelie pare modul inocent de a pune problema unor prescripții APARENT Legale. Esențialul e scăpat mereu din vedere și e tocmai METODA APARENT Legală prin care se ajunge în astfel de situații: TERGIVERSAREA cauzelor de către unele instanțe. Aceste obiceiuri pot face, în interesul public, obiectul cercetării complicităților magistrat părți favorizate, născute din aceste soluții ? E limpede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here