dosar 10 august

Peste 57.000 de cetățeni au solicitat Procurorului General al României, Gabriela Scutea, redeschiderea dosarului 10 august și anchetarea celor care au dat dispoziții pentru agresarea și gazarea protestatarilor pașnici, potrivit unui comunicat de presă al Comunității Declic.

„Pentru a mai avea încredere în justiție, vrem să vedem o anchetă temeinică și imparțială, care să descopere vinovații pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar fără vinovați, precum dosarele Revoluției și Mineriadei”, se arată in textul petiției ce a stat la baza solicitării redeschiderii dosarului în cauză.

Această petiție a fost inițiată după ce, DIICOT a anunțat public că i-a scos de sub urmărire penală pe șefii din Jandarmerie, care ar fi comandat jandarmilor din Piața Victoriei să intervină abuziv. O parte a anchetei a fost declinată la Parchetul General.

Reprezentanții Comunității Declic i-au inmânat Procurorului General petiția și i-au solicitat să analizeze cu celeritate solicitarea a zeci de mii de cetățeni, care așteaptă să fie făcută dreptate pentru sutele de victime din 10 august 2018: „Au trecut deja 2 ani de la violențele din Piața Victoriei, iar dosarul este în continuare la faza de cercetare penală.”

„Am fost toți în stradă pentru a apăra independența Justiției din România. Acum nu cerem altceva decât ca justiția să funcționeze pentru toți cetățenii. Dacă Procurorul General nu va infirma soluția rușinoasă a DIICOT, atunci va mai scrie o fila neagra în istoria justiției din România, după dosarele Revoluției și Mineriadei„, declară Cătălina Hoparteanu, reprezentant al Comunitatii Declic.

Comunitatea Declic anunță că dacă Procurorul General nu va ține cont de solicitarea a zeci de mii de români, va fi continuată procedura în instanță și va deschide chiar o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dacă va fi necesar.

1 COMENTARIU

  1. Consecințele Medicale ale utilizarii Gazelor combinate cu pielea udată de tunuri cu apă, vor face să fie facute publice Fișa Tehnică a gazului greu inclusiv timpii de dispersie, iar dacă a doua zi au trecut copii mici la inaltime, vor cere si ei probabil daune, dacă … ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here