Deputatul Adrian Gurzau a trimis un nou comunicat de presa prin care atrage atentia asupra scoaterii obligativitatii licitatiilor publice pentru regiile autonome si companiile de stat.  Titlul dat de catre deputat este „S-a legalizat sifonarea banului public.”

„Odioasa OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a fost eliminată. Prin grija parlamentarilor Uniunii Social Liberale, regiile autonome și companiile de stat nu mai sunt obligate să deruleze proceduri de achiziții publice. Practic, vor putea încheia contracte fără a fi obligate să organizeze licitații conform OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică. Legea a fost publicată pe 28 iunie în Monitorul Oficial și are aplicabilitate de la 1 iulie. Practic, noile reguli elimină complet transparența în achizițiile publice și le face incontrolabile. Reamintesc faptul că piaţa achiziţiilor publice reprezintă în jur de 15% din PIB-ul României – cât nu primesc anual trei Ministere ale Educației, iar statul, prin instituţiile şi companiile sale, este cel mai mare cumpărător. Analiştii consultaţi acum doi ani de către Ziarul Financiar apreciau că între 20 şi 40% dintre contractele încheiate cu statul sunt „cu dedicaţie”.
În loc să facă cât mai transparentă cheltuirea banului public, Guvernul auto-denumitului grup infracțional organizat care se joacă de-a guvernarea României de peste un an, încearcă să se ascundă și mai mult. În schimb cresc pretențiile de mărire a taxelor și de creare de noi impozite, iar contribuabilul trebuie musai să nu aibă nimic de comentat. Doar să-și deschidă larg buzunarul pentru clientele politică.
Nu înțeleg de ce nu se legalizează comisionul și șpaga. Achizițiile din banul public să se facă prin licitație, având de câștigat cea mai generoasă ofertă de commision oferit autorităților și funcționarilor care trudesc să cheltuiască banul public. Măcar aici să fie și acest Guvern transparent.
Ne-am întors pe vremea mentorului politic al premierului plagiator Victor Viorel Ponta. Exact ca și pe vremea pușcăriașului eliberat condiționat Adrian Năstase s-a dat liber la sifonat banul public. Peste 3 sau 4 ani ne vom minuna din nou cum de un șef de agenție a cumpărat capete de ață de peste 100 de euro bucata… Ceva în genul lui Mihai Necolaiciuc, șmecherașul care a devalizat CFR pe vremea lui Adrian Năstase„, arata Gurzau intr-un comunicat remis Gazeta de Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.