Dacă vă întrebați cum să vă perfecționați abilitățile în acest an, astfel încât să deveniți un lider mai apreciat și mai de succes, este esențial să vă amintiți că rolul de manager nu este doar un job, ci este un mod de viață, care vă schimbă, pe zi ce trece, mentalitatea și perspectivele, chiar și în timpul liber.

Dacă vă întrebați cum să vă perfecționați abilitățile în acest an, astfel încât să deveniți un lider mai apreciat și mai de succes, este esențial să vă amintiți că rolul de manager nu este doar un job, ci este un mod de viață, care vă schimbă, pe zi ce trece, mentalitatea și perspectivele, chiar și în timpul liber.

Pentru a deveni un lider de succes și un manager foarte eficient, este important să vă dezvoltați câteva obiceiuri pe care să le integrați în rutina zilnică, până când devin o a doua natură.

1. Rutina matinală

Rutina matinală este foarte importantă pentru a începe ziua într-un mod productiv, centrat pe obiective, și vă oferă energie și calm pentru a reacționa la situațiile neprevăzute din timpul zilei. Ați putea face o scurtă plimbare sau un antrenament de 15 minute. Micul dejun este foarte important, de aceea trebuie să fie consistent, pentru a oferi organismului „combustibilul” de care are nevoie. Dacă sunteți meloman, puteți asculta dimineața muzica preferată, care să confere primei ore a dimineții un ton energic și optimist.

2. Învățarea continuă

Învățarea continuă este esențială pentru succesul unui manager. Leadershipul este dinamic, iar un bun manager trebuie să se adapteze vremurilor, să fie la curent cu noile tehnologii și tendințe pe piață și să prevadă potențialele schimbări și oportunități pentru organizația pentru care lucrează și pentru echipa pe care o coordonează. Este foarte important să cunoască în detaliu tot ceea ce se întâmplă în domeniul în care activează, citind, spre exemplu, inclusiv astfel de rapoarte din domeniu, foarte detaliate și utile pentru o afacere de succes.

3. Construirea unei relații sănătoase cu angajații

Unul dintre elementele cele mai importante în construirea unei relații sănătoase și productive cu angajații este reprezentat de exprimarea recunoștinței față de realizările lor. Recunoașterea și celebrarea atât a eforturilor, cât și a rezultatelor stimulează moralul echipei, le îmbunătățește membrilor echipei starea de bine și crește productivitatea. Acest lucru a fost dovedit de o cercetare Gallup și Workhuman realizată în 2023, care a concluzionat că laudele și recunoașterea strategică atât din partea managerilor, cât și a celorlalți angajați pot duce la economii anuale de peste 16 milioane de dolari pentru o organizație cu 10.000 de angajați, conform forbes.com.

4. Evitarea micro-managementului

Un manager de succes oferă încredere echipei și nu face micro-management, conform businessinsider.com. Un bun manager știe că micro-managementul este mai degrabă consumator de resurse decăt aducător de beneficii, așa că evită să se implice prea mult în chestiunile de la „firul ierbii”. Capacitatea de a delega în mod rațional, fără să încarce workflow-ul angajaților, este esențială pentru un bun manager, deoarece principalul său rol deste de a vedea peisajul mai larg al activităților pe care compania le desfășoară, de a-și păstra mintea limpede pentru decizii strategice și de a se asigura că obiectivele vor fi atinse.

5. Orientarea către rezultate

Un manager de succes este orientat către rezultate și evită animozitățile personale la locul de muncă. El se concentrează pe ceea ce echipa trebuie să realizeze și pe modul în care angajații pot contribui la atingerea obiectivului.

6. Acordarea unei atenții sporite timpului petrecut cu familia și prietenii

Un manager de succes nu își neglijează niciodată familia, timpul liber și prietenii. Relaxarea după orele grele de muncă este foarte importantă pentru sănătatea fizică și psihică, iar socializarea este esențială pentru o persoană fericită și productivă. Practic, un manager care vrea să se bucure de succes de-a lungul întregii sale cariere are nevoie de un echilibru sănătos în viața sa, între timpul și energia pe care le alocă jobului și viața privată, cu toate bucuriile care decurg din ea.

Foto: Pexels

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.