Sursa foto: https://pixabay.com/photos/sculpture-bronze-the-listening-2275202/

Neîncrederea în membrii familiei şi în angajaţi reprezintă primul şi cel mai important motiv pentru care oamenii investesc în microfoane spion dar mai sunt şi alte situaţii în care aceste mici dispozitive se pot dovedi de un real folos. Comparativ cu camerele spion, microfoanele nu oferă imagini, ci doar înregistrări audio, dar de cele mai multe ori sunetul poate elucida orice situaţie, fără a mai fi nevoie şi de imagini.

Ce prevede legislaţia în ceea ce priveşte folosirea microfoanelor spion?

Microfoanele spion sunt folosite în scop de divertisment şi nu în activităţi ilegale. Aceasta este prima şi cea mai importantă regulă de folosire a acestor mici dispozitive. Microfoanele spion sunt dispozitive cu caracter informaţional şi educaţional, ceea ce înseamnă că pot fi folosite, cu acordul profesorilor şi pentru a înregistra cursuri fără a mai fi necesar să ia notiţe sau să ceară notiţele colegilor.

Citește și: Microfoanele spion, unele dintre cele mai populare gadgeturi

De asemenea, utilizatorii îşi asumă responsabilitatea deplină pentru scopul utilizării şi întrebuinţării microfoanelor spion, informând persoanele în cauză din cadrul afacerii sau căminului că sunt spionate, monitorizate sau supravegheate. Produsele de tip microfoane spion pot fi achiziţionate în condiţii de deplină legalitate în situaţia în care vor face cunoscut angajaţilor că în încăperea în care lucrează se instalează dispozitive de supraveghere sau că telefoanele mobile sunt supuse monitorizării.

Posibile situaţii în care sunt necesare microfoanele spion

Cele mai des întâlnite situaţii în care sunt folosite microfoanele spion sunt:

·  Pentru a monitoriza activitatea angajaţilor firmei în timpul programului, mai ales în cazul în care există bănuieli că aceştia nu sunt tocmai corecţi sau nu au un comportament adecvat faţă de clienţi sau de colegi;

·  Pentru a monitoriza copiii cât timp părinţii sunt plecaţi la locul de muncă, indiferent de vârsta copiilor;

·  Pentru a monitoriza persoanele cu dizabilităţi fizice sau psihice atâta timp cât stau singuri sau sunt supravegheaţi;

·  Pentru a monitoriza persoanele în vârstă, ce necesită atenţie sporită şi care sunt lăsaţi în grijă unor persoane străine, plătite sau în grijă unor cunoscuţi;

·  Pentru a monitoriza persoanele bănuite de infidelitate pentru care există şi mărturii în acest sens;

·  Pentru a monitoriza bonă ce supraveghează copiii şi pentru a auzi în mod concret felul în care vorbeşte şi tratează pe cei mici.

Produsele de tip microfoane spion nu sunt încadrate în regim de echipamente speciale precum echipamentele militare, de telecomunicaţii speciale şi alte echipamente ce pot pune în pericol siguranţa individuală sau naţională.

Microfoanele spion se pot ascunde în diferite aplicaţii şi dispozitive, de la prelungitoarele clasice, lămpi, becuri, prize, pixuri, ceasuri de masă, şepci, şi până la pahare, nasturi, routere wireless, senzori de fum şi lista poate continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.