Coordonatorul de proiect de la ASPA a precizat că din 2 septembrie sunt înregistrate peste 200 de reclamaţii pe zi privind haite de câini aflate pe străzi, faţă de 70-80 până atunci.

Băncescu a precizat că sunt şi situaţii în care au fost chemate echipajele ASPA pentru haite de câini, dar la faţa locului au fost găsiţi unul sau cel mult doi câini.

Întrebat care este numărul adopţiilor de câini, Băncescu a spus că ar fi aproximativ 1.400, dar reale sunt doar 200.

Băncescu a precizat că o persoană sau un ONG care adoptă un câine de la ASPA trebuie să anunţe Autoritatea atunci când nu îl mai vrea, când acesta nu mai este ţinut în acelaşi loc, când animalul devine agresiv sau când acesta moare. El a mai spus că deţinătorii trebuie să ţină câinii sub supraveghere, pe proprietăţile acestora.

Întrebat dacă un câine poate fi ţinut lângă bloc, Băncescu a spus că aceşti câini nu sunt ţinuţi sub supraveghere, întrucât cei care îi vor acolo nu îi duc în locuinţe.

Numărul hingherilor a fost suplimentat, marţi fiind pe teren unsprezece echipe ale Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor care adună câini de pe străzi, a declarat, marţi, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la ASPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.