Guvernul vrea să dezvolte un program prin care să plătească pe o perioadă de cel puţin trei
luni, 30% din salariul brut, companiilor care angajează oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Procentul va creşte pentru companiile care angajează tineri absolvenţi sau persoane aflate aproape de vârsta de pensionare. Companile vor fi oblogate, însă, să nu renunţe la contractul cu angajatul pentru încă o perioadă de timp după ce nu va mai primi subvenţia de la stat.

Banii pentru desfăşurarea acestui program vor veni de la Uniunea Europeană, care tocmai a adoptat un instrument de sprijin temporar pentru atenuarea riscului de şomaj. Astfel, UE acordă împrumuturi statelor membre, astfel încât acestea să poată ajuta persoanele care vor să se angajeze sau lucrătorii să îşi păstreze locul de muncă pe timpul crizei.

”Prin intermediul acestui program, ţările membre pot accesa sume importante de bani, cu condiţia oferirii unor garanţii. România trebuie să ofere o garanţie de până la 400 milioane euro şi va beneficia, conform calculelor noastre, de o sumă între trei miliarde de euro şi cinci miliarde de euro”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că aproximativ 600 de mii de români se află în şomaj tehnic, iar în perioada următoare peste 700 de mii de români îşi vor căuta un loc de
muncă.

1 COMENTARIU

  1. Ha,Ha, pe sistemul sovietic „noi iti luam petrolul iar tu in schimb ne dai graul”. Cat de imbecil sa fii? Sa dam noi 400 de milioane ca sa „luam imprumut 3-5 miliarde”. Adica banii ce-i vor primi firmele pt angajati VOR FI IMPRUMUTURI! Banca tiganeasca… Vom trage bani in limita garantiei, minus comisioanele UE. Guvernanti retardati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here