Ministerul Sanatatii organizeaza pe 23 noiembrie 2014 concurs national de intrare in rezidentiat pe loc si pe post in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Examenul se desfasoara in Centrele Universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Concursul national de rezidentiat se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari si are o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare a examenului de rezidentiat reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.


Pentru a participa la concursul de rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie pe 23 noiembrie 2014, candidatii trebuie sa plateasca suma de 360 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidentiat 2014 a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1126/2014.

Aceasta precizeaza ca sumele incasate din plata taxelor vor merge catre bugetul Ministerului Sanatatii si se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de personal si materiale necesare sustinerii Concursului de Rezidentiat. Din sumele incasate, o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor privind organizarea Concursului de Rezidentiat.

Pentru organizarea concursului de rezidentiat este desemnata o comisie centrala de rezidentiat, formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Educatiei Nationale si ai universitatilor de medicina si farmacie din Romania, aprobata prin ordin comun al ministrului educatiei nationale si al ministrului sanatatii.

La nivelul centrelor universitare care organizeaza concursul se desemneaza comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universitatii. Intreaga responsabilitate privind organizarea si desfasurarea concursului, alcatuirea clasificarilor si alegerea locurilor/posturilor apartine comisiei locale de rezidentiat.

In cazul in care intr-un centru universitar se vor constata incalcari flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sanatatii isi rezerva dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situatie in care concursul va fi reluat in acelasi centru, pe cheltuiala universitatii de medicina si farmacie respective.

Examenul de rezidentiat se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevazut mai sus se calculeaza la nivelul fiecarui centru universitar in care se organizeaza concursul.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singuraclasificare pentru fiecare domeniu.

”Examenul national de Rezidenţiat reprezintă pentru absolvenţii învăţământului medico-farmaceutic un moment definitoriu. Absolvenţii clujeni se situează pe primele locuri la acest examen naţional. Cei mai mulţi dintre ei, precum şi absolvenţii altor universităţi medicale din ţară, revin în Alma Mater pentru parcurgerea ciclului de pregătire în rezidenţiat. Actualmente în universitate îşi desfaşoară activitatea aproximativ 2000 de rezidenţi”, arată reprezentantii UMF Cluj. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.