Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi că nu mai puțin de 32 de parlamentari au fost găsiți cu istoric de conflict de interese. Pe lista rușinii se află și cei doi deputați Mircia Giurgiu și Petru Călian pentru că și-au angajat in propriul birou parlamentar  soția, respectiv fratele pe diferite funcții. 

Vorbim de :

CĂLIAN PETRU – Fost deputat – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat soția în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003.

În baza contractului civil încheiat, soția sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 61.512 Lei.

și

GIURGIU MIRCIA – Fost deputat – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fratele în funcția de șofer în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003.

În baza contractului civil încheiat, fratele său a obţinut venituri salariale în cuantum total de 13.975 Lei.

 

Conform ipotezelor ANI, se vorbește de  încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală.

 

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari (14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator). Dintre aceștia, în cazul a trei foști deputați și a unui senator, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare.

Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de1.062.798 lei (aprox. 240.000 euro). Printre parlamentarii vizaţi se află şi Mădălin Voicu, Ion Mocioalcă, Mihăiţă Calimente, Liviu-Bogdan Ciucă şi alte numele cunoscute.

ANI mai aminteşte că, în perioada 2011-2015, a constatat alte 22 de cazuri de membri ai parlamentului care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și administrativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.