Lotul FC Oradea s-a reunit. Jucătorii clubului orădean n-au fost prea bucuroşi la aflarea veştii că sunt bani dar n-au cum să-i încaseze, însă şi-au reluat pregătirile. Într-o scurtă şedinţă le-a fost comunicat numele noului preşedinte — Emeric Jenei —, dar şi al noului antrenor principal — Marian Bondrea. Noul tehnician nu a fost prezent la primul antrenament efectuat sub supravegherea secunzilor — Muzsnay Zsolt şi Gheorghe Bologan. La prima “adunare” au fost prezenţi toţi jucătorii, cu mici excepţii. Printre cei care au absentat s-au numărat Vrăjitoarea (iarăşi nemotivat), Mârne (s-a renunţat la el) şi Neaga (convocat la lotul naţional under 16, pentru dubla cu Moldova).
Preşedintele
Noul preşedinte este celebrul antrenor Emeric Jenei, care va intra “în pâine” doar din luna septembrie, fiind angrenat într-un alt contract. Jenei este considerat de întreaga suflare fotbalistică omul cel mai potrivit la locul potrivit.   
28 la prima strigare
La reunirea lotului au fost prezenţi 28 de jucători. Cei mai harnici s-au dovedit a fi Amzucu, Gego, Horváth şi Dianu. Din lotul vechi, ieri, la primul antrenament au fost prezenţi: Rotaru, Vâtcă, Brojcin,  Mihuţ, Lazăr, C. Munteanu, Dumitra, Fele, Sfârlea, Siminic, Georgiu, Dianu, Amzucu, Lungan, Stan, Gado, Lupaşcu. Ceilalţi jucători sunt juniori de la FC Oradea ori se află în tratative cu gruparea orădeană: Horváth (Energie Cottbus), Gego (CSM Reşiţa), Iambor (Tricotaje Ineu), Cătălin Popa (Crişul Aleşd, la sfârşit de contract), Cisteian, Grozav (grupa de juniori pregătită de Alexandru Gergely), Madar, Mateuţ (Petrom Abram), Lupuţ (mai are contract un an cu Ceahlăul Piatra Neamţ), Gongolea (Armătura Zalău, la sfârşit de contract), Sebastian Morar (Someşul Satu Mare). Brojcin nu a fost lăsat să facă antrenament, pentru că a refuzat să semneze rezilierea contractului înainte de a-şi fi primit banii. Sârbul a întors foaia şi refuză să facă acest lucru până în momentul în care îşi primeşte datoria pe care clubul o are faţă de el. În plus, el mai doreşte şi o hârtie semnată de club, prin care formaţia orădeană renunţă la servicile sale. După câteva trialuri — pe care Bondrea a afirmat că nu le agreează — au mai rămas în vederile conducerii tehnice 11 jucători.
Papp-Deac n-a mai fost dorit!
Deşi acesta şi-a anunţat intenţia de a reveni între buturile orădene, Papp-Deac nu a mai fost dorit la FC Oradea. Conducerea a mers pe duetul Gabi Rotaru şi Cosmin Vâtcă, acestora urmând să li se mai adauge un al treilea portar, care va fi ales dintre Axinte (Mobila Şimleu), Morar (Someşul Satu Mare) şi Bradea (Crişul Aleşd).
“A fost ales Rotaru în detrimentul lui Papp-Deac. Chiar dacă eu unul aş fi vrut să-l achiziţionăm pe Papp, căruia m-am gândit să-i dăm şi postul de antrenor cu portarii, domnul Jenei a decis să continue cu Rotaru, al cărui contract, care expiră în această vară, urmează sa fie prelungit. Mi s-a spus că Papp-Deac este prea bătrân (diferenţa de vârstă între cei doi este de un an, Rotaru având 33 de ani, în timp ce Papp Deac 34 de ani — n.r.)”, a spus Ioan Lăzău. “De două zile, de când am aflat nu mai sunt bun de nimic! Am fost contactat de FC Oradea, mi-a surâs ideea de a pune osul pentru echipa la care m-am afirmat şi unde aş fi dorit să-mi închei cariera. Acum sunt prea supărat ca să mai dau declaraţii. Păcat. Mi s-a distrus un vis…”, a declarat Papp-Deac.  
Marian Bondrea a sosit cu întârziere
După ce s-a înţeles cu FC Oradea, Marian Bondrea a ajuns la Oradea abia miercuri. “Motivul pentru care nu am putut fi prezent la reunirea lotului a fost absenţa paşaportului. Am dorit să ajung la Oradea după ce am toate actele în regulă, pentru că am luat în considerare şi posibilitatea ca echipa să susţină meciuri de verificare în Ungaria, iar absenţa paşaportului să nu fie un impediment pentru a însoţi echipa”. Bondrea a fost prezentat jucătorilor la antrenamentul de miercuri dimineaţa. Bondrea urmează să fie retribuit, lunar, cu suma de 3.000 euro,  contract pe care conducerea clubului orădean îl  consideră decent din punct de vedere financiar.
“Spre deosebire de discuţiile şi pretenţiile pe care le-au avut ceilalţi antrenori cu care am tratat, suma cerută de Marian Bondrea, 3.000 de euro, ni s-a părut rezonabilă. Gheorghe Mulţescu nu a acceptat secunzii impuşi de noi şi a dorit să vină cu un staff stabilit de el, începând de la secund şi terminând cu medicul”, a mai spus Ioan Lăzău.
Fost antrenor la Electroputere şi Extensiv Craiova, Marian Bondrea a declarat că a urmărit, într-o oarecare măsură, evoluţia formaţiei orădene şi nu a văzut-o printre formaţiile care vor părăsi Divizia A.  În opinia lui Bondrea principalii vinovaţi sunt actualii săi jucători.
Noul antrenor al echipei orădene îşi doreşte în primul rând să creeze la Oradea o echipă competitivă care să poată evolua cu brio şi la nivelul Diviziei A. Pentru acest lucru este nevoie, în opinia sa, de un devotament total faţă de echipă.
Bondrea a declarat că va fi important ca FC Oradea să câştige primele etape ale noului sezon, lupta pentru promovare anunţându-se de pe acum una foarte strânsă, în care sunt angrenate mai multe echipe, precum UT Arad, Jiul Petroşani, “U” Cluj, Gaz Metan Mediaş. Domnia sa a declarat că nu îi este frică însă de luptă, el având experienţa a trei promovări în Divizia A, cu Electroputere, Extensiv Craiova şi Inter Sibiu. “Pentru promovare este nevoie de o stabilitate financiară, un lot echilibrat, precum şi reorganizarea Centrului de Copii şi Juniori”, a mai spus Bondrea.
 
Turneul în Austria
Primele teste pe care FC Oradea le va susţine după reluarea pregătirilor vor avea loc pe 14 şi 17 iulie, când la Oradea vor evolua CFR Ecomax Cluj şi Debreţin VSC. Pe data de 18 iulie este programată plecarea în cantonament, Bondrea alegând staţiunea Băile Felix. După perioada pregătirii centralizate, FC Oradea va pleca într-un turneu de zece zile în Austria, în perioada 1-10 august.
Obiectivul fixat conducerii tehnice îl constituie crearea unei echipe competitive, capabilă să atace promovarea în actualul sau viitorul sezon. „Ne dorim ca echipa să devină competitivă si să urmărească realizarea promovării. Vom încerca să îndeplinim această performanţă în actualul sau viitorul sezon”, a spus preşedintele interimar, Ioan Lăzău.
Bugetul
Spre deosebire de sezonul trecut, când a evoluat în Divizia A, FC Oradea va avea un buget mult mai redus în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc. După primele calcule ale conducerii clubului, suma minimă de care echipa are nevoie este de 15 miliarde de lei, aici intrând 1,2 miliarde de lei  cheltuieli pentru deplasări, 9,2 miliarde de lei contracte de joc sau 750 milioane de lei baremuri de arbitraj, plus alte cheltuieli.
Comitetul Director
Adunarea Generală a Acţionarilor a stabilit membrii care vor alcătui Comitetul Director al FC Oradea. Prevăzut iniţial a fi compus din cinci membri, în cele din urmă s-a hotărât ca din el să facă parte şapte persoane, după cum urmează: preşedinte – Emerich Jenei, vicepreşedinte – Ioan Lăzău, membrii – Constantin Bigan, Corneliu Mihai Lungu, Andrei Pop, Sándor Lajos şi Ioan Tomele. Totodată, s-a stabilit şi obiectivul pe care FC Oradea îl are pentru noul sezon: promovarea şi alcătuirea unui lot cu jucători de valoare.
Şmecherul
Marele absent de la reunirea lotului a fost Bogdan Vrăjitoarea. “Vrăjitoarea m-a sunat joi, cică din Thailanda. Mi-a spus că a fost la probe în China şi s-a oprit cu soţia în Thailanda. Ştiam că mă minte, pentru că numărul după care m-a sunat era din Germania! Mi-a zis că vine vineri, (săptămâna trecută — n.r.) să discutăm. Probabil că şi-a găsit o echipă prin China, dar acolo returul de campionat începe doar în septembrie şi cred că doreşte ca până atunci să evolueze la noi şi când se reia campionatul chinez să plece şi el. Nu cred că va fi aşa. Domnul Jenei mi-a spus că se bazează pe serviciile lui. Noi îl aşteptăm în continuare la echipă. Ziua de azi i-o iertăm, dar de mâine nu va fi aşa. Dacă nu se va întoarce la echipă, el riscă să fie amendat, dar cred că este obişnuit cu acest lucru fiind cel mai amendat jucător de la echipă”, a declarat Ioan Lăzău.
Vrăjitoarea a primit prima amendă în februarie, când a părăsit cantonamentul de la Norcia pentru a da probe de joc în China. Apoi, pentru evoluţa slabă într-o partidă de campionat a mai încasat o amendă de 300 de euro. Uşor, uşor, Bogdan va aduce bani de-acasă ca să joace la FC Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.