Şedinţa ordinară convocată de primarul Radu Hanga a trecut pe nesimţite, fără ca cineva să aducă aminte de raportul ce comisia trebuia să îl prezinte. Ba mai mult, întrebat despre acest subiect, primarul s-a dat pe brazdă.

 

În luna septembrie, în urma unei plângeri făcute de către Bartha Constantina Georgeta, s-a adus în discuţie faptul că atribuirea locuinţelor ANL, făcută la începutul acestui an, a fost nedreaptă, lăsând-o pe reclamantă fără casă. Astfel că, tot cu prilejul unei şedinţe ordinare, primarul Radu Hanga a înştiinţat consilierii locali că printre persoanele care au primit locuinţe, în loc la Bartha Constantina, se numără şi colegul lor de la ALDE, Alin Sălăgean. Cel din urmă a beneficiat de aprobarea cererii pentru o locuinţă ANL printr-o hotărâre de Consiliu Local, aprobată în luna mai a acestui an.

Dacă în urmă cu două săptămâni, primarul voia să i se facă dreptate femeii şi să se lămurească problema, după şedinţa ordinară de săptămâna trecută a anunţat că „nu e aşa mare grabă”.

„Nu s-a discutat la şedinţă despre problema cu ANL-urile. Nu e grabă. Când va termina comisia specială raportul, vom vedea ce se va întâmpla. Oricum nu e aşa mare grabă” declară Radu Hanga.

 

Pe urmele ilegalităţii în timp ce se comite alta

În data de 24 octombrie intra în vigoare hotărârea consilierilor de a mandata o comisie ce avea ca scop verificarea comisiei sociale ce a calculat punctajele celor ce şi-au  depus dosarul ANL, printre care şi consilierul local Alin Sălăgean. Aflat în alianţă politică cu PNL pentru o majoritate în instituţia locală, când s-au supus la vot propunerile au fost mandataţi doar membrii liberali pentru a participa la verificarea actelor. Astfel că Dorin Lojigan, consilierul PNL, a fost şi el nominalizat.  Cu o experienţă în administraţia publică, Lojigan s-a arătat foarte rezervat în a da declaraţii cu privire la ce a făcut această comisie specială timp de 30 de zile(termen impus prin hotărâre)  de nu au putut prezenta raportul în şedinţa de joia trecută.

„Comisia s-a întrunit joi dimineaţa, dar nu ne-au fost trimise actele cerute de la reprezentanţii din primărie. Desigur că au apărut şi elemente şi informaţii noi, aşa că am mai cerut şi alte documente suplimentare. Am stabilit să ne întâlnim şi miercuri ca să evaluăm şi să întocmim raportul. Mai este timp şi până la şedinţa ordinară de luna viitoare.  Nu e nicio grabă”, explică Dorin Lojigan.

De asemenea, Lojigan şi-a prezentat punctul de vedere cu privire la materialul anterior apărut în Gazeta de Cluj şi a dorit să precizeze că s-au făcut insinuări ce nu au legătură cu cele întâmplate.

Planurile comisiei de a nu se grăbi cu întocmirea raportului se îndreaptă spre ieşire din sfera legalităţii. Astfel că, faţă de hotărârea de luna trecută ce mandatează acea comisie specială se va produce o ieşire din sfera legii. În vreme ce se specifică faptul că în termen de 30 de zile comisia trebuia să dea rezultatul printr-un raport, membrul acesteia şi totodată consilierul local, anunţă că nu vede motiv de urgentare în luarea deciziei.

„Oricum nu noi decidem prin comisie. Nu vreau să dau detalii mai multe. Până acum am studiat toate cele trei dosare pe poziţiile 7,8 şi 9. Dacă găsim nereguli în oricare dintre cele trei  dosare le vom trece în  raport. Mă cunosc cu  aproape toată Câmpia Turzii şi sunt prieten vechi cu Sălăgean şi nu voi comenta nimic despre cele descoperite în comisie. Nimeni nu a dovedit încă, nimic. E adevărat că avem o alianţă politică cu el în Consiliul Local, dar la fel pot să zic că avem şi cu alte formaţiuni. Petre Pop ar trebui întrebat că el e administrator public şi a făcut parte şi din comisiile ce întocmesc dosare ANL”, explică Lojigan.

 

Scuze şi prelungiri pentru a întârzia verdictul

Contrar spuselor lui Lojigan, Petre Pop susţine că toate documentele cerute de la comisia specială au fost înmânate, ba mai mult, administratorul public a insistat să semnaleze ce nereguli se află în acte.

„Noi ne-am uitat cu comisia socială peste dosare şi vă spun că si punctajul este făcut corect la unele dosare. În urma plângerii ce a depus-o Bartha Constantina, am cerut de la Serviciul de Registratură să verifice numărul de înregistrare a celor trei cereri. Din păcate sunt inadervenţe între numărul de înregistrare a dosarului lui Alin Sălăjean şi numărul de dosar pe care l-au înregistrat cei de la Gospodărie Câmpia Turzii, o entitate ce avea în responsabilitate stocarea dosarelor. Există două posibilităţi: ori s-a produs o eroare ori cineva a intervenit intenţionat şi s-a creat această situaţie.

 

Reacţiile lui Sălăjean

Consilierul local Alin Sălăjean a dorit să puncteze în şedinţa din septembrie că nu cedează locuinţa şi că hotărârea prin care a primit apartamentul ANL nu a fost contestată în termen legal, motiv pentru care este îndreptăţit să primească locuinţa, chiar dacă un cetăţean al urbei ar fi trebuit să primească acel apartament, conform listei de priorităţi aprobate în Consiliul Local.

„Dl.Sălăjean Alin Valentin – doresc să iau cuvântul pentru a-mi susţine un punct de vedere, pentru a fi înlăturată orice suspiciune, mi se pare normal să fie constituită o astfel de comisie, însă Consiliul Local nu analizează aspecte particulare ci aspecte de interes general local, însă proiectul de hotărâre vizează numai situaţia mea. Comisia de analiză nu poate verifica legalitatea documentelor elaborate de Comisa specială ci numai dacă susţinerile doamnei Barta Georgeta sunt întemeiate”, arată minuta şedinţei de CL Câmpia Turzii din luna septembrie.

Comisia specială ce trebuie să verifice documentaţia este formată din: Mihaela Popa (compartimentul Patrimoniu, Primăria Câmpia Turzii), Mirela Duma (Achiziţii şi Integrare Europeană, Primăria Câmpia Turzii), Sabin Ghemeş (consilier PNL), Dorin Lojigan (consilier PNL) şi Mihai Pătruţiu (consilier PNL). Comisia votată trebuia să prezinte concluziile în termen de 30 de zile.

Fiecare zi de  după data de 24 octombrie înseamnă o zi în care comisia mai sus menţionată a ieşit din termenul legal de funcţionare. Întrebat de ce nu a cerut un amendament la hotărârea din septembrie pentru a avea mai mult timp la dispoziţie în elaborarea raportului, Lojigan susţine că „imediat facem o extraordinară şi cerem acest lucru, dar nu e cazulca nu e aşa urgentă treaba”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.