Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut ministrului Transporturilor, Iulian Matache, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, să iasă public după ce vor fi efectuate toate verificările necesare şi să anunţe cauzele care au dus la problemele de la autostrada Sibiu-Orăştie.

„Astăzi, domnul Iulian Matache ne-a prezentat o scurtă informare despre situaţia de la autostrada Sibiu-Orăştie, unde ştiţi bine că, practic, acum s-au reluat lucrările pe un tronson de 200 de metri. Ne-a spus că acolo a fost un complex de erori, care a plecat din 2007-2008 de la studii de fezabilitate care n-au ţinut cont de realităţile din teren, greşeli de proiectare care au continuat greşelile din studiul de fezabilitate, o greşeală a constructorului”, a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul social-democraţilor i-a solicitat ministrului Transporturilor să iasă public şi să explice cauzele care au dus la problemele de la autostrada Sibiu-Orăştie.

„A dispus o anchetă sau o verificare din partea Corpului de Control al ministrului. I-am solicitat foarte ferm ca în zilele următoare, cât de curând, după ce are rezultatul pe care îl va prezenta Corpul de Control, să organizeze o conferinţă de presă, pentru a explica public cauzele care au dus la această situaţie, starea de fapt şi ce măsuri a luat şi va lua în continuare”, a arătat Dragnea, precizând că Matache l-a informat „că reparaţia la autostradă o suportă tot antreprenorul general”.

Ministerul Transporturilor a cerut companiei italiene Salini Impregilo urgentarea şi definitivarea aspectelor tehnice pentru remedierea deficienţelor şi pentru finalizarea lucrărilor la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, în cadrul căruia o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi refăcută.

O delegaţie a MT, condusă de ministrul Iulian Matache, s-a întâlnit luni cu reprezentanţi ai conducerii CNADNR, cât şi cu reprezentanţi ai companiei Salini Impregilo, pentru a discuta aspectele concrete ale problemelor autostrăzii Sibiu-Orăştie. Matache a făcut săptămâna trecută vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu Orăştie.

„În funcţie de soluţia finală agreată, MT a solicitat stabilirea unui calendar cu termene precise, care să conducă la îndeplinirea întregului obiectiv al contractului de lucrări. S-a reafirmat, totodată, poziţia părţii române, aceea de a nu plăti în plus faţă de prevederile contractuale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Lucrările de refacere a lotului trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închis la începutul lunii septembrie, între Sălişte şi Cunta, din cauza unor crăpături în asfalt, au fost demarate, termenul limita pentru finalizare fiind luna decembrie.

O porţiune de 200 de metri din Autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, va fi demolată şi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii, estimadu-se că lucrările vor fi gata în decembrie.

Concluzia apare într-un raport al Companiei de Autostrăzi, în care specialiştii Direcţiei Calitate solicită demolarea şi refacerea unei secţiuni din Autostrada Sibiu-Orăştie.

În raportul specialiştilor CNADNR se arată că fundaţia autostrăzii nu a fost executată corect şi cu materialele prevăzute în proiect, iar în zona kilometrului 60+600 metri există infiltraţii de apă la o adâncime de 8-10 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.