Pianistul de origine română stabilit la New York Lucian Ban (născut la Cluj) şi violistul american Mat Maneri (născut în Brooklyn, New York), autorii surprinzătorului album „Transylvanian Concert”, produs în 2013 de prestigioasa casă de discuri ECM (Munchen), vor concerta joi, 5 noiembrie, ora 20.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Evenimentul este organizat de Jazz Factory & Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Mat Maneri este cunoscut ca unul dintre cei mai înzestrați improvizatori din jazz-ul contemporan. Duo-ul Ban – Maneri a început colaborarea în 2009, cu albumul „Enescu Re-imagined”. Lucian Ban a fost nominalizat în 2005 și 2006 la titlul de „Best European Jazz Musician”, iar Mat Maneri a fost nominalizat la Premiile Grammy.

Cei doi artişti, având în spate ani buni de experienţe artistice în diferite configuraţii şi stiluri, au optat, de data aceasta, pentru sound-ul cameral. Poate nicăieri altundeva sunetul de pian nu este captat cu atâta grijă ca la ECM. Casa de discuri specializată îndeobşte în promovarea jazz-ului european oferă de peste 45 de ani produse dintre cele mai rafinate. Clasicul format al dialogului dintre pian şi violă dobândeşte, în albumul propus de Ban şi Maneri, dimensiuni noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.