Cinci tronsoane de autostradă pe o lungime totală de aproximativ 75 km ar putea să fie inaugurate în 2016, conform estimărilor Ministerului Transporturilor.

În ceea ce privește autostrada Sebeş – Turda,  aceasta va fi parţial inaugurată. Din cele patru loturi cu o lungime totală de 70 km, doar două segmente au şanse reale de deschidere,  Pentru autostrada Sebeş-Turda banii cei mai mulţi vin de la Bruxelles. Suma alocată pentru anul 2016 este de 247 milioane de lei. În acest fel sunt foarte mici şansele ca autostrada să fie gata în acest an.

 

„Fiecare din aceste proiecte avea nevoie de alocare de un miliard de lei pe anul următor. Alocările, în schimb, sunt undeva la un sfert şi o treime pe cele două proiecte. Deci, practic, şantierele ar fi suspendate, cu toate consecinţele de rigoare de aici: de la trimiterea oamenilor în şomaj, la pierderi economice şi pentru industria locală, pierderile de oportunitate, neavând autostrada gata decât probabil în 2018-2019”, a spus Cătălin Drulă, vicepreşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, pentru digi24.ro.

A10 va avea o lungime de 70 de kilometri și va face legătura dintre Autostrada A1 şi Autostrada A3, pe traseul Sebeş – Turda. Valoarea investiției depășește 500.000.000 de euro (cost aproximativ de 7 milioane de euro per kilometru). Lucrările ar urma să fie finalizate din fonduri europene, 85%, iar restul de la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.