Spațiul de artă contemporană Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca va găzdui joi, 4 februarie 2016, între orele 18.00-20.30, evenimentul 6 spații, 6 expoziții, 7 artiști, o seară de vernisaje în cadrul căreia cinci artiști din România vor expune concomitent cu artiștii Matthias Weischer și Robert Bosisio. Seara de vernisaje este primul eveniment organizat de nou înființata Federație a Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule (FGAFP).  

 

‘’Mă bucur că am reușit să îl aducem la Cluj – și, de altfel, pentru prima dată în România – pe Matthias Weischer, unul din marii pictori ai Europei. Weischer este un reprezentant de vârf al Școlii de la Leipzig, care a servit atâția ani ca model pentru Școala de la Cluj. Este un pictor venerat de artiștii tineri ai Clujului care au acum ocazia de a-l întâlni, a-l asculta, a-i admira lucrările la ei acasă’’, a declarat Florin Ștefan, președintele FGAFP și director Spațiu Intact. ‘’6 spații, 6 expoziții, 7 artiști este primul eveniment organizat noua Federație și va fi spectaculos, va fi o sărbătoare la care îi invităm și pe vizitatorii fideli ai Fabricii de Pensule, precum și pe cei care vor veni pentru prima dată aici’’, a mai precizat Florin Ștefan.

 

Vernisajul artiștilor Matthias Weischer și Robert Bosisio, capul de afiș al evenimentului, va avea loc la galeria Spațiu Intact. ‘’Considerat ca fiind unul din cei mai importanți pictori ai generației sale, Matthias Weischer a intrat în atenția internațională la începutul anilor 2000, ca membru al Școlii de la Leipzig – creditată pentru contribuția majoră la renașterea picturii figurative”, arată criticul de artă britanic Jane Neal. Născut în 1973, Weischer trăiește și pictează la Leipzig, iar lucrările sale au putut sau pot fi văzute în galerii și muzee precum Muzeul Municipal din Haga (Olanda), Centrul de Artă Contemporană din Malaga (Spania), Muzeul de Artă din Ponce (Puerto Rico), Centrul Pompidou din Paris (Franța), Centrul de Artă Contemporană Luigi Pecci din Prato (Italia) sau Galeriile Rudolfinum din Praga (Cehia).

 

Artistul Robert Bosisio pictează în atelierele sale din Trodena (Italia) și Berlin ‘’condiția noastră umană ca visători”, după cum spunea cunoscutul regizor Wim Wenders, unul din admiratorii declarați ai lui Bosisio. La Cluj, Robert Bosisio a mai expus în 2010 la  Muzeul de Artă, expoziția sa de atunci desfășurându-se concomitent cu expoziția foto a Donatei Wenders, soția lui Wim Wenders.

 

În afara acestui vernisaj din Spațiul Intact, în cadrul evenimentului de joi vor avea loc vernisaje în galeriile Sabot, Bazis, :BARIL, Nano și în atelierul artistei Irina Dumitrașcu Mărginean. Astfel, Galeria Sabot va găzdui ’’Naked and drawing with a compass’’, a treia expoziție personală a artistului Radu Comșa, (născut la Sibiu în 1975, trăiește și lucrează la Cluj-Napoca), unul dintre cei mai apreciați pictori români ai generației sale. Expoziția continuă un proiect început anul trecut în Indonezia, în care artistul explorează limitele picturii prin interpretarea unor tehnici străvechi de colorare a pânzei (batik) și rediscută rolul pe care culoarea și compoziția îl au în pictura abstractă contemporană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.