Asociația Komunitas anunță lansarea site-ului www.scolicreative.ro, realizat în cadrul proiectului pilot de artă participativă ”Dă culoare școlii tale!”, care se derulează în șapte școli gimnaziale din cinci localități: București, Chitila, Conțești (județul Teleorman), Râciu (județul Mureș), Cluj.

Site-ul are un dublu obiectiv: de a promova proiectul ”Dă culoare școlii tale!” și de a sintetiza principalele proiecte ale organizației, care au produs transformări creative și participative ale unor spații din diverse școli și licee – proiecte care alcătuiesc programul educațional ”Școli creative”, marca Asociația Komunitas. S-a demonstrat că un mediu fizic vesel și plăcut joacă un rol important în îmbunătățirea atmosferei din școală și, ca urmare, a calității educației și a rezultatelor învățării.

„Dă culoare școlii tale!” își propune să creeze un model pilot inovator de program de artă participativă de tip pictură murală, în care 105 tineri, șapte profesori din șapte școli din România și șapte artiști plastici vor lucra împreuna în proiecte artistice colective care să exprime valori democratice și să încurajeze diversitatea culturală și de perspective. Proiectul va avea ca rezultat șapte picturi murale colective de mari dimensiuni, pe teme ce țin de valori democratice, antidiscriminare și drepturile copilului, 105 elevi cu abilități dezvoltate de participare civică, un film documentar, o culegere de bune practici și un model pilot ce poate constitui în viitor un punct de pornire pentru programe complexe, cu o cuprindere mai amplă la nivel național.

Proiectul „Dă culoare școlii tale!” este derulat de Asociația Komunitas în perioada 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.