Curtea imobilului de pe o stradă din centru a devenit rampă de gunoi. Locatarii din împrejurimi au ajuns la culmile exasperării din cauză că printre gunoaie au început să apară și șobolanii.

Numărul 30 de pe strada Anton Pann a devenit un focar de infecție, ca să nu mai menționăm faptul că se află în buricul târgului. Locatarii susțin că au văzut mai multe persoane care pretind niște sume de bani pentru depozitarea molozului pe proprietatea respectivă.

“Deși sunt ferm convins că nu voi fi luat în seamă, totuși, țin foarte mult să vă aduc la cunoștință că zona fostului abator, în special str. Anton Pann, a devenit un loc în care se descarcă zeci de tone de moloz și diferite alte deșeuri de către o mulțime de transportatori locali, care dețin utilitare basculabile”, s-a adresat Octavian Marc reprezentanților municipalității.

gunoaie_pe_strada_anton_pan11_0

Un locatar ilegal cere sume de bani pentru depozitarea molozului și a deșeurilor de la diverși clienți, iar locul a devenit mai mult decât un focar de infecție, având în vedere că deja au apărut șobolanii.

“Personal am văzut cum intră într-o curte nelocuită aflată la începutul străzii Anton Pann, și cum, în schimbul unor sume de bani ( 50 lei/100 lei ) le este permisă descărcarea mașinilor de către un locatar ilegal al respectivei curți. Aceștia preiau molozul de la diverși clienți ai lor, pe care-i taxează cu câte 200 lei / 300 lei, pentru debarasarea unor locații modernizate, urmând ca toate acele deșeuri să fie aruncate în acea curte. Mai nou, aceștia au început să deverseze molozul și în incinta spațiului care aparținea fostului abator, acesta fiind vizibil în spatele camioanelor care stau în acea zonă, destinată transportului de marfă. Mai menționez și faptul că sunt și foarte mulți șobolani, de ordinul zecilor, care se văd cu ochiul liber cum mișună prin toate acele mizerii”, a afirmat Octavian Marc.

gunoaie_pe_strada_anton_pan05_0

Cetățeanul Octavian Marc este dispus să iasă în stradă împreună cu alți locatari, în caz că nu o să se ia măsuri.

“Domnule primar, nu vă mint. Vă dau cuvântul meu de onoare că acesta este adevărul. Am vorbit cu câțiva vecini pentru a ieși în stradă, poate așa vom fi ascultați de cine trebuie, pentru că am ajuns să ne fie teamă să ne mai lăsam copiii singuri in acea zonă. Sper să ne fie aprobat marșul”, a afirmat Octavian Marc.

Reprezentanții Poliției locale s-au autosesizat și au făcut verificări. În urma controlului, aceștia au afirmat cele spuse de cetățeanul Octavian Marc. În scurt timp această clădire va fi demolată cu totul, iar în locul ei se va construi o clădire de locuințe.

gunoaie_pe_strada_anton_pan03_0

“S-au făcut azi verificări în teren cu privire la cele sesizate. În urma controlului au fost identificate câteva persoane care locuiesc în imobilul indicat fără a avea forme legale. Acestea se ocupă cu colectarea de material reciclabil. Au fost sancționati cu avertisment, urmând ca în cazul în care vor mai fi sesizări din partea vecinilor să fie și amendați. Clădirea a aparținut societății Napochim care a vândut-o, iar noul proprietar urmează să construiască în zona un imobil nou”, au afirmat reprezentanii Politiei Locale.

Sursă: Ziar de Cluj

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.