Societatea clujeană EBS România a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, cu 13% mai mare decât în anul precendent, iar profitul s-a ridicat la 3,8 milioane, cel mai bun rezultat din istorie.

Potrivit sursei Ziua de Cluj, succesul se datorează apariţiei primelor efecte de sinergie la nivelul grupului din care face parte, conform conducerii societății. EBS a primit contracte semnificative din partea companiilor din concern şi a avut loc o extindere în colaborările pe care le avea în grup. Pentru 2016 conducerea EBS estimează afaceri de 28,2 milioane de euro, în creştere cu 12,8% faţă de anul precedent.

“Ne bazăm pe creşteri dinamice în zona tehnologiilor clasice, mai ales în Embedded Automotive şi credem că măsurile pregătitoare, implementate în a doua parte a lui 2015, vor da roade. Am extins în fapt toate departamentele şi am investit în tehnologii noi”, declară Daniel Metz (foto), director general al EBS România.

Echipa EBS avea la finele anului trecut 800 de angajaţi. Conform estimărilor, de anul acesta va ajunge la 1.000 de oameni. S-au construit echipe de recrutare în toate filialele din ţară (Bucureşti, Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara) şi s-a extins recrutarea de specialişti în Ungaria, Polonia, Slovacia.

De asemenea, sociatatea va amplifica măsurile de pregătire profesională în rândul studenţilor şi absolvenţilor din zona de IT. În cadrul companiei există acum 120 poziţii deschise, de la arhitecţi software, manageri de proiecte informatice, ingineri embedded şi până la testeri şi specialişti în resurse umane, a mai declarat sursa.

În 2015 furnizorul IT clujean s-a concentrat pe dezvoltarea relaţiilor cu clienţii tradiţionali în zona Automotive: BMW, Volkswagen, Mercedes, Audi, dar a demarat proiecte şi în segmentul de Banking, la Deutsche Bank şi Commerzbank din Germania, dar și primele proiecte la Virgin Media. În 2016 se propune câştigarea de clienţi noi şi în afară concernului din care compania face parte, cu precădere în zonele geografice precum Marea Britanie, Italia sau Scandinavia.

Ca investiţii, anul trecut EBS a cheltuit 300.000 de euro în extinderea spaţiilor şi îmbunătăţirea infrastructurii şi 500.000 în pregătirea profesională a echipei. Luna ianuarie din 2016 a adus o investiţie de 1,9 milioane de euro în noul sediu din Cluj-Napoca, de pe str. Constanța.

“Este cea mai mare investiţie în infrastructură pe care EBS a făcut-o de la înfiinţare. Vom investi în pregătirea profesională a angajaţilor noştri, avem în curs de realizare un amfiteatru ultramodern cu 100 de locuri. Avem pregătiţi 250.000 de euro pentru optimizarea structurilor organizaţionale şi adaptarea acestora la dinamica pieţelor pe care operăm”, a mai declarat Metz. Din 2013, EBS este o companie NTT DATA, parte a Nippon Telegraph and Telephone Corporation.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.