Procesele de urmărire penală curg pe bandă rulantă pe numele celui care conduce afacerile Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Liviu Niţă. Proiectul cartierului de locuinţe Lomb, a cărui acţionar majoritar a fost până nu demult Consiliul Local, este aproape să rămână la standardul etern de vis. Compania Impact este cunoscută în toată ţara drept una care trage ţepe la oameni, însă acest lucru nu îi impiedică să continue un parteneriat public-privat. Astfel, oficialii primăriei se îndârjesc să rămână în această afacere păguboasă. Din păcate, Impact nu mai îi vor şi se pregătesc să îi înlăture din interiorul asociaţiei. Primăria municipiului Cluj-Napoca pot să piardă astfel participaţia de 51 de procente într-un proiect evaluat la 600 de milioane de euro, iar vina este exclusiv a oficialităţilor locale
Reporterii Gazetei de Cluj au fost contactaţi de mai multe persoane în urmă articolelor apărute pe acest subiect în care ni s-au comunicat şi alte procese în care sunt implicaţe personajele din anturajul Impact. Persoane suspecte care apar în aceste dosare alături de Impact sunt fosta cumnată a lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al municipiului Bucureşti din partea PNL, iar dacă mergem mai departe, sunt chiar şi apropiaţi de-ai lui Sorin Ovidiu Vântu,cum ar fi Andreea Roşca de la The Money Channel.
În raportul intern al companiei Impact din 30.09.2010 se arată clar că oficialii companiei conduse de Dan Ioan Popp vor să se descotorească de autorităţile locale în acest consorţiu. Astfel, deşi primăria municipiului Cluj-Napoca ar fi urmat să pună la dispoziţia societăţii Lomb un teren de 267 de hectarte pe teritoriul intravilan al urbei.
Impact dă vina pe C.L.
“Având în vedere eşecul acţionariatului Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, asociat împreună cu Impact în societatea de proiect SC Lomb SA, de a-şi îndeplini obligaţiile legale şi contractuale asumate odată cu încheierea actului constituiv al societăţii, Consiliul de Administraţie al Lomb SA a decis începerea demersurilor pentru aplicarea art. 100 din Legea 31/1990, respective anularea acţiunilor neachitate de Consiliul Local”, se arată în raportul companiei.
Termen limită: 30 noiembrie
Primăria municipiului Cluj-Napoca i-ar fi dat termen companiei Impact până pe 30 noiembrie ca să îi reprimească în Consiliul de Adminsitraţie. Problema principală a celor de la Impact ar fi că autorităţile locale nu le-ar fi virat cele 267 de hectare de teren, care ar fi stat foarte frumos în conturile societăţii conduse de Dan Ioan Popp. Pe cealalată parte, dacă primăria îi va ataca pe cei de la Impact, ar urma ca firma să scoată în faţă sumele cheltuite deja.
Inceu: omul Primăriei sau Impact?
Adrian Inceu a făcut solicitarea scrisă în Consiliul Local(CL) Cluj-Napoca ca să fie desemnat ca reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administraţie. El nu a fost delegate de oficialii CL, ci totul s-a făcut prin solicitate personală. Surse din Primăria municipiului Cluj-Napoca susţin că viceprimarul Radu Moisin ar fi supărat din cauza acestei decizii şi că ar fi un anumit conflict între mai marii primăriei şi Adrian Inceu. De asemenea, Adrian Inceu, cunoscut în cercurile apropriate drept “profesorul Inceu”, ar fi mai apropriat de Impact decât de adevărata instituţie care îi oferă salariul, Primăria municipiului Cluj-Napoca. Astfel, surse atât din Primărie cât şi din interiorul Impact susţin că profesorul Inceu ar juca de fapt la două capete: statul de plată îi este oferit de Primărie, iar din banul public ar lucra mai mult pentru interesele unei societăţi private. Cel mai probabil vinovatul principal al acestei pierderi a Primăriei ar putea fi Adrian Inceu, deoarece el trebuia să ia apărara autorităţilor locale în această privinţă.
“A fost o alegere extrem de păguboasă să îl aleagă pe Adrian Inceu. Dacă va fi cazul unui litigiu primăria va ieşi prost. Cei de la Impact vor ieşi în faţă cu sumele cu care le-au cheltuit. Uit să spună că s-a mers din firma în firmă în cheltuirea banilor. Impact nu este autorizat ANRE”, a declarat o sursă.
Cine este Dan Ioan Popp?
Dan Ioan Popp este tipul afaceristului descurcăreţ în toate domeniile. Când observă că afacerile pe care le conduce au probleme în domeniul penal, atunci investeşte în reclamă pe canalele mass-media pentru a-şi reabilita imaginea. Astfel, relaţiile sale cu fostul proprietar al trustului Realitatea-Caţavencu, Sorin Ovidiu Vântu, dar şi cu mogulul Adrian Sârbu, proprietarul Pro Tv şi a trustului Media Pro s-au îmbunătăţit subit. Diverse campanii de presă în care s-au vărsat sute de mii de euro au încercat să creeze o imagine prolifică poporului în ceea ce priveşte cartierul Greenfield, dezvoltat de omul de afaceri. Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, este un alt apropriat al companiei Impact. După cum se ştie, Pandele este proaspăt căsătorit cu realizatorul Antena 3, Gabriela Vrânceanu Firea. Probabil cu toţii avem întipărit pe retină o imagine pozitivă a cartierele mediatizate şi a calităţii omului de afaceri, însă mai toate proiectele desfăşurate de către Dan Ioan Popp şi Impact au eşuat lamentabil.
Cumanata lui Andrei Chiliman, urmărită penal
Asupra companiei Impactul a început urmărirea penală în acelaşi dosar cu cel al Liviu Niţă. Începe urmărirea penală în acelaşi timp şi a societăţii şi ca persoană fizică a lui Niţă. În acest dosar mai este urmărită penal şefa departamentului de urbanism din primăria capitalei, Ioana Balaurea. Şefa departamentului de urbanism este fosta cumnată a lui Andrei Chiliman(PNL), actualul primar al sectorului 1 al capitalei.
Împotriva companiei Impact este depusă în momentul de faţă chiar şi o procedură de infringement la Comisia Europeană datorită faptului că reprezentanţii societăţii nu i-au lăsat timp de patru ani pe proprietarii unor case comstruite de Impact să-şi lege curent. Oficialii de la Bruxelles şi-au exprimat profunda îngrijorare că România nu respectă autoritatea naţională de reglementare a energiei care este subordonată Comisiei Europene de Energie.
“Preşedintele Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei face afaceri cu Dan Ioan Popp, proprietarul Impact. Deşi le-am adus anterior la cunoştinţă faptul că au fost respectate reglementările în vigoare, nu au trecut în legalitate. Am ajuns chiar să-l schimbăm în funcţie pe preşedintele ANRE. Am ajuns până la Curtea de Apel cu decizia prin care se arată că nu au dreptate cei de la Impact şi că nu au licenţă de distribuire a curentului. Ei îmi facturează triplu faţă de cât consum”, susţine o altă sursă.
Încălcarea proprietăţii marca Impact
“Ultima găselniţă a celor de la Impact este că mi-au încălcat proprietatea. Pe case a implantat reţele de electrizare şi de apă şi acuma le-a scos la vânzare. Îmi vinde reţeaua pe care am dat 20.000 de euro şi o vinde la ENEL ca şi cum ar fi a lui. Am adresele de la italieni că nu pot să încheie contracte cu noi, că nu îi lasă Impact.
Primăria pierde oricum
“Mâine dacă primăria municipiului Cluj-Napoca este dată în judecată de Impact cine câştigă pentru că oficialii societăţii vine cu facturile alea umflate pe baza unui mod de lucru eronat. Iar Primăria pierde pentru că omul pe care l-a numit în Consiliul de Administraţie a SC Lomb nu a verificat corect lucrurile. E corect? Facturile eronate au girul lui Adrian Inceu. Nu e responsabil atunci profesorul profesorul Inceu?”, se întreabă sursa menţionată.
Compania de furnizare şi compania de distributie reprezintă de 7 luni “casa inteligentă” a Impactului. Am dat şi la preşedenţie, le-au redirecţionat adresele către ANRE şi nu pot să facă nimic. Conform normelor şi reglementărilor date de către Comisia Europeană şi de către legislaţia în vigoare nu puteau să vândă să factureze să distribuie dacă nu aveau licenţa de furnizare şi licenţa de distribuţie.
“Au încasat milioane de euro ilegal. Ne-au dat în judecată şi le-am spus că nu au contract.
Din 2005 până în 2009 nici nu aveau în obiectul de activitate furnizarea economiei
cu toate astea au încasat bani. Andreea Roşca de la Money Channel a fost în Consiliul de Administraţie de la Impact şi i-a luat apărarea celor de la societatea condusă de Dan Ioan Popp în mai multe rânduri în emisiuni televizate”, susţine sursa.
O altă plângere pentru Niţă
“Mă voi ocupa personal să fac o adresă catre Baroul Bucuresti, Consiliul Superior al Magistraturii şi către Parchet pentru că Liviu Niţă nu mai are dreptul sa profeseze şi trebuie suspendat din funcţia de avocet. Oricum deţine această funcţie de doar 4 sau 5 luni”, potrivit informaţiei.
“Liviu Niţă a cumpărat de la Impact un teren de 2.600 de metri pătraţi cu 2,5 dolari apoi l-a vândut terenul înapoi la Impact cu 100 de dolari”, a declarat sursa menţionată.
“Urmează procesul la Cedo. Nu avem curent. Nu avem accces la apă. Apa este neagră. nimeni nu o bea, este sub orice critică. Au cedat canalizările”, continuă persoana citată.
Legea pe care ar fi încălcat-o Consiliul Local Cluj-Napoca
Art. 100. – (1) Când acţionarii nu au efectuat plata vărsămintelor pe care le datorează în termenele prevăzute la art. 8 lit. d) şi la art. 20 alin. (1), societatea îi va invita să-şi îndeplinească această obligaţie, printr-o somaţie colectivă, publicată de două ori, la un interval de 15 zile, în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, şi într-un ziar de largă răspândire.
(2) Când, nici în urma acestei somaţii, acţionarii nu vor efectua vărsămintele, consiliul de administraţie va putea decide fie urmărirea acţionarilor pentru vărsămintele restante, fie anularea acestor acţiuni nominative.
(3) Decizia de anulare se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, cu specificarea numărului de ordine al acţiunilor anulate.
(4) În locul acţiunilor anulate vor fi emise noi acţiuni purtând acelaşi număr, care vor fi vândute.
(5) Sumele obţinute din vânzare vor fi întrebuinţate pentru acoperirea cheltuielilor de publicare şi de vânzare, a dobânzilor de întârziere şi a vărsămintelor neefectuate; restul va fi înapoiat acţionarilor.
(6) Dacă preţul obţinut nu este îndestulător pentru acoperirea tuturor sumelor datorate societăţii sau dacă vânzarea nu are loc din lipsă de cumpărători, societatea va putea să se îndrepte împotriva subscriitorilor şi cesionarilor, conform art. 98.
(7) Dacă, în urma îndeplinirii acestor formalităţi, nu s-au realizat sumele datorate societăţii, se va proceda de îndată la reducerea capitalului social în proporţie cu diferenţa dintre acesta şi capitalul existent.
Tiberiu Hrihorciuc
ma mir ca in text nu s-a amintit nimic de legaturile IMPACT cu „portocala”! Pai nu asa s-a facut asocierea cu Consiliul Local Cluj? Tot cu „portocala” s-a realizat si asocierea de la Oradea care in scris era absolut favorabila cumparatorilor de case ca realitatea sa demonstreze ca totul nu era decat o farsa menita sa aduca profituri importante IMPACT-ului, totul sub obladuirea directa a „portocalei”. Din 2008 incoace „sageata”a incercat sa dreaga busuiocul dar raul cel mare fusese facut. Inca se mai judeca la oradea un proces pentru incasarea de catre consiliul local a unor penalitati datorate de IMPACT(termen iunie 2011!!!!). sa vedem ce va iesi! In Consiliul de administratie al IMPACT locul Andreei Rosca a fost luat de Radu Bugica(legaturi directe cu lactatele coanei….Chiva). El trebuia validat la AGA din august 2010 care insa nu s-a mai tinut din cauza intrarii in insolventa a IMPACT-ului(ma rog, „insolventa” sa zicem asa, „suspendata” in acest moment). In afara de DIP, sfori mai trage pe acolo si CDS, asa ca e greu de spus care este mai mare…”sforar”(in sensul de a manui niste papusi!)
despre impact si despre stuff-ul acestei firme de tzepari s-a scris tone de hartie . Ce nu inteleg este ca nimeni din organele abilitate nu au reactionat in sensul respectarii legii . CVe induce acest lucru este lesne de inteles : acesti „urmariti penali” au uns tot ce se poate unge si mecanismul inca functioneaza dar din nefericire pentru ei li s-au cam terminat ‘uleiul”
Este de notorietate ca au incalcat proprietati private , ca au inselat in contracte ca au conexiuni la „varfuri” dar pana cand mai poate cineva suporta sa lase lucrurile in haosul creat de ei ?
orice nas isi are nasul si cred ca va veni foarte curand ‘popa” sa le faca cunoscut taina „BOTEZULUI ”
POPP+SANDULESCU + LIVIU NITA = SATANISTI
Voi incheia cu : „I be back have just got to give you guys a story that’s worthwhile”
rambo
Ar tebui verificat istoricul surselor financiare al stafului S.C. IMPACT DEVELOPER @ CONTRACTOR S.A. , studii, functii si calitati ale acestora inca inainte de anul 1989- revolutia Romaniei , le-a bagat niste bani frumosi in buzunare din exterior, si CARITASUL DE CLUJ,ETC si in rest s-au cualizat cu toti presedintii de partide care stau in spatele lor si inseala – fura , falsifica acte , etc, in folosul lor si pentru ei.
Justitia Romana tergiverseaza miile de procese aflate pe rolul instantelor de judecata, dau solutii puierile si incomplete
EXEMPLU:
– dupa sapte amanari de pronuntare solutie citez” EROARE . Conform minutei din dosar si condicii de sedinta, solutia este urmatoarea: respinge exceptia de lucru judecat, ca neintemeiata (nejustificat exista dosare similare cu acelasi obiect aceeasi parti solutie in favoarea pagubitilor, etc)
dispune disjungerea cererii reconventionale formulata de parati si formarea unui nou dosar avand ca obiect ” pretentii” cu termen de judecata in data ……… fixeaza termen pentru continuarea judecatii la data de …..Cu cale de atac odata cu fondul cauzei. PRONUNTATA IN SEDINTA PUBLICA……….
Nu avem cuvinte isi recunoaste eroarea dupa mari interventii initial respinsese toate capetele de cerere . oare de ce?
POATE DOAR :
CURTEA EUROPEANA – PARLAMENTUL EUROPEAN , CEDO- STRASBURG etc sa ne mai ajute.
DOAMNE AJUTA!
Cu stima.
@MARIA:nu s-au coalizat cu toti presedintii de partide, s-au coalizat cu un singur partid.
Intr-o zi mi-ai daruit o portocala/
Soarele era si el o portocala!
@ rambo VI: cum puteau sa reactioneze organele abilitate cand ele erau bagate pana in gat?
Cum sa reactioneze justitia cand la oradea fostul presedinte al Tribunalului+sotia aferenta(avocata)au avut si ei un contract, au luat si ei tzeapa dar intr-un final s-au impacat iar „madama” a devenit vajnica aparatoare a IMPACT-ului in diferite procese(inclusiv in cel cu penalitatile solicitate de COnsiliul Local). Justitia? Eu m-am luptat cu IMPACT-ul in JUSTITIE dar mi s-a dat una peste bot de nu m-am vazut! Asa ca am mai platit si o suma frumusica cu titlu de cheltuieli de judecata. Si cum suntem, cica, un stat de drept, le-am achitat. Bun, e alta poveste ce urari am facut in momentul in care am semnat ordinul de plata. Si nu stie niciodata. Uite ce pateste coana Monica din zona „portocalei”. Si sunt convins ca vor urma si altii. Dumnezeu nu bate cu…bata”(ma rog, daca tot suntem ardeleni, bota).