Radu Tremure, eroul animăluțelor abandonate, are nevoie de ajutor. Oamenii care îl ajutau pe acesta la adăpostul de pe Valea Fântânelor au plecat fără să îl anunțe măcar și nici nu îi mai răspund la telefon. Situația cu care se confruntă Radu Tremure este o situație care necesită măsuri cât mai rapide. Are nevoie de cât mai mulți voluntari ca să poată ajuta cele de peste 900 de animăluțe pe care le adăpostește.

Acum câteva zile, Radu Tremure, proprietar al unui adăpost de animale a rămas cu un gust amar. Muncitorii au plecat fără niciun cuvânt de „adio”. Acum el face apel la oamenii iubitori de animale și care doresc să îl ajute. Un anunț a fost postat și pe Facebook:

„Domnul Radu Termure are nevoie de voluntari pentru a ajuta la administrarea hranei si a apei la cele cateva sute de caini din adapostul dansului!!! Din pacate, muncitorii angajati, care oricum veneau sporadic, au incetat acum cateva zile sa vina la munca, asa ca situatia este una dramatica. Dl. Radu, cel care ingrijeste peste 900 animale salvate la cererile multor clujeni care au semnalat, de-a lungul anilor, cazuri grave – la care nu a raspuns nimeni altcineva…Putem mentiona si miile de sterilizari facute pe banii proprii, si multe alte interventii care au sprijinit comunitatea acestui oras, dar si aceste multe suflete nevinovate”, a scirs Kis Jeno.

Acesta mai spune că problema principală pentru care au plecat este cea financiară, doar că aceștia cereau niște sume prea mari ca să poată Radu să le facă față. Mulți au venit inițial în sezonul rece, când agricultura era inactivă.

Un alt motiv al plecării muncitorilor este și faptul că acestora le este greu să se acomodeze cu animalele. Oamenii nu se pot obișnui cu zgomotul și mirosul.

„Pentru o astfel de munca trebuie sa ai o anumita sensibilitate fata de aceste fiinte si nevoile lor”, explica proprietarul adapostului.

Pentru ca problema să se remedieze în vreun fel, acesta spune că ar fi nevoie de măcar 10 voluntari.

„In functie de aptitudinile lor, de puterea lor de munca, de rezistenta si de experienta lor, pot fi chiar si 10 voluntari, gandindu-ne la faptul ca ar fi bine pentru caini sa fie dusi la plimbare, sa fie scosi intr-o ambianta mai detensionata decat aceste cladiri”, spune Radu Tremure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.