Un bătrân în vârstă de 81 de ani a fost văzut de săteni pe Someș plutind, în județul Bistrița-Năsăud. Acesta cel mai probabil era la pescuit și a alunecat pe malul abrupt. Curenții l-au purtat mai bine de un kilometru.
O femeie care lucra în zonă a sesizat prima, l-a scos pe om din apă și a sunat de urgență la 112.
Femeie: „În dreptul asta am sărit la Someș și a fost prea mare apa și am văzut că tot îl trage la mal și am sărit prin gatejele alea si am fost pe el, până la genunchi în apă.”

 

Și alți localnici au povestit cele văzute:

Localnic: „Venea cu fața în sus pe apă, m-a strigat de la balastieră. Și i-am strigat pe astialalți din jos și când am ajuns cu calul l-a prins o femeie.”

Ioana: „Ne-a strigat că vine un om mort pe Someș și am sărit că eram aici la lucru și l-am prins de o mânecă, de geacă, și pe urmă a venit soțul și m-a ajutat.”

Medicii SMURD sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru el. Polițiștii l-au identificat imediat, locuia într-o localitate vecină, dar obișnuia să pescuiască în zonă.

Localnic: „Era așa cu mâinile și cu ochelarii pe el, cică ar fi ceva pescar.”

Sătenii din Feldru spun că apele Someșului sunt destul de periculoase, mai ales în perioada aceasta a anului când raul este umflat iar apa este foarte rece.

Localnic: „Aici în poziția asta are vreun metru jumăte de apă. O fi cazut, s-o fi lăsat râul, nu știm nimic.”

Bărbatul care a murit are două fete plecate in străinătate.

Sursă: Știrile ProTV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.