„Mărţişor” trist la I.M.L. Cluj. Printre multe altele, în mai puţin de 24 de ore, au fost semnalate trei cazuri de violenţă, din motive printre cele mai ciudate, însă toate „domestice”: în primul, o femeie şi-a bătut rivala, pentru a doua oară în ultimii doi ani, doar ca să o avertizeze să-i lase soţul în pace; într-altul un potcovar cuplat cu o tânără cu 26 de ani și-a ciomăgit soția– şi, în fine, în cel de-al treilea, un alt soţ şi-a „taxat” consoarta pentru că biata de ea nu apucase să termine mâncarea până la sosirea lui …

 

Asistentă medicală, bătută chiar în sp de către rivală

Hotărât lucru, M., o femeie frumoasă şi sănătoasă, în vârstă de 46 de ani – asistentă medicală la Spitalul Clinic Judeţean Cluj pare a fi predestinată să ia bătaie şi să i se rupă lanţul de aur de la gât, din doi  în doi ani – din partea unei aşa-zise rivale în dragoste. Povesteşte femeia, abătută, pe coridoarele I.M.L. Cluj, arătând că ultimul asalt al femeii respective s-a petrecut chiar în ajun de „Mărţişor”, chiar în clinica în care munceşte, pe când se afla în tura de după-amiază: „M-a atacat din nou, ca şi acum doi ani, aceeaşi nebună care-şi închipuie că trăiesc cu bărbatul ei, taximetrist de profesie. Şi în 2014, m-a rănit la gât când mi-a smuls lanţul de la gât, iar necazul e că de atunci nu mă slăbeşte deloc… Nu ştiu cine i-a inoculat această idee femeii respective, dar observ cu stupoare că a făcut o adevărată obsesie pentru mine – şi asta numai pentru că am folosit de câteva ori serviciile soţului ei, taximetrist”. Apoi, descrie în amănunt cum s-a petrecut întreaga tărăşenie: „Această femeie, Mariana, cu doi ani mai  în vârstă decât mine, a apărut în clinică, însoţită de o altă femeie, pe care prezentat-o drept sora ei, după care a început să mă îndemne, cu insistenţă, să mă mut împreună cu bărbatul ei, să-l iau cu mine şi să-l duc de la ea. Degeaba i-am tot spus, jurându-mă pe tot ce am mai sfânt, că n-am avut niciodată nimic de împărţit cu el, chiar dacă ne cunoaştem, dintr-un sat aflat la poalele Munţilor Apuseni, unde am copilărit împreună – şi cu ea, şi cu el”.

 

Când portarul a intervenit, cele două femei au şters-o

Femeia povesteşte mai departe, indignată, dezvelindu-şi gâtul şi arătându-mi urmele lăsate, pe el, de ruperea lănţişorului: “Treaba asta a ajuns deja prea departe, aşa că sunt hotărâtă să depun plângere penală împotriva agresoarei. Ne-a salvat portarul, iar femeile au dispărut când l-am rugat să cheme poliţia… Însă ce face individa asta cu mine se numeşte teroare fizică şi psihică şi, mai mult, îmi provoacă mari probleme la serviciu. De aceea, vă rog să nu-mi divulgaţi numele”. Apoi intră în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce curând cu un certificat medical în care legiştii îi recomandă între trei şi patru zile de îngrijiri medicale. “A fost depusă o plângere de către partea vătămată, la Secţia 6 de Poliţie, pentru loviri şi alte violenţe. Poliţia desfăşoară cercetări pentru elucidarea situaţiei semnalate”, a declarat pentru Gazeta comisarul-şef Daniel Boie, din cadrul I.P.J. Cluj.

 

Potcovarul şi-a “potcovit” soţia, pentru că trăieşte cu o tânără

Nu trec decât câteva minute de la plecarea protagonistei evenimentului anterior şi la uşa cabinetului de consultaţii apare o femeie de aproximativ 50 de ani, însoţită de o prietenă, cu o problemă asemănătoare. Are nasul bandajat de la o lovitură – mărturiseşte ea – încasată de la soţ, un renumit potcovar dintr-o comună din apropierea Clujului. Şi aceasta mă imploră, la rândul ei, să nu-i dau numele şi adresa, ca să nu-şi facă de ruşine familia, având două fete măritate şi un ginere angajat într-o instituţie de protecţie a statului. Nemulţumită, prietena ei încearcă să o convingă să iasă la “război” deschis, explicându-i că situaţia sa a ajuns la o cotă inimaginabilă, însă se loveşte de refuzul ferm al femeii. “Eu aş povesti totul, fără nicio ruşine, dând nume şi date concrete, fiindcă tot ce se petrece acum pare fără ieşire”, comentează aceasta, sec.  Apoi, după ce o asigur că nu voi pomeni amănunte care să o identifice, victima agresiunii soţului trece la mărturisiri: “Există o fată în sat, în vârstă de vreo 26 de ani, specializată în a suci minţile – desigur, interesată fiind din punct de vedere material – ale bărbaţilor căsătoriţi şi cu stare. Până la soţul meu a trăit cu un alt bărbat, în vârstă de 56 de ani, pe care l-a jefuit, pur şi simplu, de bani. Apoi, nu ştiu cum a ajuns şi la soţul meu. Şi ăsta e atât de orbit de ea încât – nici mai mult, nici mai puţin – i-a cumpărat un apartament în comună, ajungând repede de râsul lumii, iar noi, la fel”. Îmi arată, pe un telefon, fotografiile fetelor sale, femei realizate, la casele lor – mai vârstnice cu câţiva ani decât rivala sa… Apoi, covârşită de ruşine, se închide într-un mutism absolut. La care eu, înţelegând că atât a avut de spus, mă retrag, fără să o mai tulbur…

martisor cu potcoava

Bătută pentru că nu era gata cina

La doar o zi de la cele două bizare evenimente “de viaţă ”, un alt caz creează agitaţie şi involuntar, hilaritate: la sediul I.M.L. Cluj s-a prezentat o femeie cu degetul de la un picior, strivit şi numeroase echimoze căpătate în aceeaşi zonă. Prenumele prescurtat al clujencei o femeie blondă, în vârstă de 38 de ani, este Şari. Povesteşte, cu lacrimile şiroind pe obraji, că totul s-a petrecut luni seară, după ce s-a întors de la serviciu: “Închipuiţi-vă, m-a bătut soţul pentru că nu apucasem să-i termin cina. Tocmai m-am întors şi eu de la serviciu şi m-am apucat să-i gătesc, ştiindu-l cât e de rău de foame, însă n-am reuşit să fac mare lucru. A venit, s-a enervat la culme şi m-a pedepsit, călcându-mă pe deget şi dându-mi şuturi.” După ce termină de povestit episodul este chemată, de către medici, pentru a fi consultată. După ce iese, realizăm că finalul poveştii sale a rămas în “coadă de peşte”: nu s-a decis deocamdată ce va face în acest caz, însă şi-a procurat certificatul medico-legal, pentru orice eventualitate, doar-doar l-o înfrica în vreun fel pe mult prea irascibilul său soţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.