Imagini realizate chiar în acest weekend cu drona cu autostrada A10 Sebeș –Turda, au fost făcute publice de către Asociatia Pro Infrastructura și peundemerg.ro.

Filmarea a surprins stadiul lucrărilor la lotul 3 al autostrăzii, între localitățile Aiud și Decea.

Dacă pe loturile 1 și 2 ale A10, între Sebeș și Aiud, lucrările stagnează din cauza procedurilor prevăzute de legislația în vigoare extrem de greoaie privind eliberea  tuturor avizelor și autorizațiilor necesare, pentru loturile 3 și 4, între Aiud și Turda, există speramțe să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.  Stadiul lucrărilor pe aceste două loturi este de circa 50 la sută, menționează Ziarul Unirea.

La vizita recentă a ministrului Transporturilor, la autostrada Turda-Sebeș, acesta a declarat că există șanse foarte mari ca loturile 3 și 4, adică porțiunea dintre Aiud și Turda, să fie finalizate în acest an, urmând ca celelalte două loturi (Aiud – Sebeș) să fie realizate până în primăvara/vara anului 2017.

Tronsonul Sebes-Turda este împărțit în patru loturi, ce însumează 70 de kilometri. Suma alocată pentru realizarea investiției este de circa 500 de milioane de euro, din care 85% fonduri europene.

Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostradă în Sebeș până la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fără TVA.

Lot 2 – 24,3 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiană per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fără TVA.

Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea până în Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA.

Vezi înregistrarea:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.