DNA are, în acest moment, peste 7.300 de dosare în lucru, la aproximativ 120 de procurori, potrivit procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Domnia sa a declarat că sunt procurori care au în lucru peste 100 de dosare.
Curtea Constituţională a decis recent că organele judiciare nu vor mai putea utiliza suportul tehnic al SRI pentru a implementa mandatele de supraveghere tehnică în sistemul naţional.
În replică, doamna Kovesi a precizat: „În principal, decizia Curţii Constituţionale obligă procurorii şi poliţiştii din poliţia judiciară să procedeze personal la punerea în executare a autorizaţiilor de supraveghere tehnică. Avem patru tipuri de activităţi care intră în această supraveghere tehnică: sunt interceptările comunicaţiilor, sunt interceptările în mediul ambiental, sunt localizările pe care noi le facem şi sunt situaţiile în care avem nevoie de acces la trafic de date. Iată că sunt activităţi diferite. Până la momentul pronunţării deciziei, în activitatea de punere în aplicare a autorizaţiilor emise de instanţă obişnuiam să apelăm la ajutorul şi la sprijinul tehnic al altor instituţii ale statului, structuri ale Ministerului de Interne, SRI. În prezent, prin pronunţarea acestei decizii, orice sprijin tehnic trebuie să fie acordat doar de procurori, poliţişti sau furnizorii sau companiile de telecomunicaţii.
intrebare! de ce au fost lasate dosarele neinstrumentate de 6-7 ani in urma? Nu cumva s-a urmarit sa fie amanate sau nelucrate (inchise in sertare) ca apoi sa se spuna ca sunt prea putini procurori! Prea multa delasare a fost pe timpul „raposatului’ d.p.d.v. politic in cei 10 ani de hotiie si jaf .
Cand se incepe curatenia si la AGENTIA FUNCTIONERILOR PUBLICI – toate concursurile supravegheate de ANFP sunt o minciuna. Nu sunt corecte. Candidatii care cunosc subiectele obtin punctaje de peste 90 de punte,, iar cei care invata cu adevarat nu pot obtine nici 50 de puncte.
Va rog faceti ceva opritiii odata. Isi bat joc de cetatenii acestei tari care se straduiesc sa ocupe un post in administratie, se comporta atat de frumos cu tine sa te prinda candidat ca la urma sa te faca sa te simti cel mai tampit si mai nepregatit om. Sistemul acesta de a invata legi pe de rost aceasta inseamna competenta in viziunea ANFP si a comisiilor de examinare. Profesionalism si competenta profesionala inseamna supunere, sa nu ai opinie, sa nu cunosti domeniul in care vei lucra, sa te poata manipula.
Mai am foarte multe de spus despre acest subiect dar ma voi opri aici acum.