A rămas cum am stabilit. Daniel Buda, preşedintele comisiei juridice din Camera Deputaţilor, şi-a păstrat funcţia la nivelul judeţului Cluj în PDL, cea de preşedinte. Numai 50 şi ceva de suflete au avut "curajul" să i se opună având în vedere că nici nu avea un contracandidat pe funcţia sa. Emil Boc a recunoscut că el conduce de fapt alegerile şi nu Daniel Buda, cel care ar fi trebuit conform statului partidului să conducă partidul. Saturat de discursul balbait a lui Buda, dar si de modul rapid in care alatura cuvintele, premierul a luat carma in mana si a inceput sa conduca ostilitatile. Boc isi exprima pe fata simpatiile pe posturile unde era competitie mai mare decat pentru functia de presedinte, inducandu-le mai pe fata sau nu oamenilor cine sunt liderii care trebuie sa fie alesi. In sala atmosfera era in unele parti tensionata, datorita faptului ca Emil Boc a impus candidatii si cine va face noua echipa, mimandu-se astfel in unele cazuri o competitie.
Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, s-a retras din partid in saptamana alegerilor si a declarat ca nu va candida la altfel de functii. El a anuntat atunci ca nu exista competitie adevarata in partid si ca functiile se impart numai pe promisiuni. In schimb, lui Alin Tise i-a fost promis o functie la nivel central in interiorul partidului de catre insusi nasul sau, Emil Boc. Daca s-a inversunat si a avut curajul sa lupte impotriva partidului din interiorul acestuia, va primi drept recompensa o functie mai semnificativa, in schimb Buda a ramas la acelasi presedinte de filiera judeteana.
Oricum, din primele minute de când a aflat surprinzătoarea veste că a fost reales preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda a avut un comportament arogant după cum prea bine ştie. Nu s-a schimbat nimic în PDL Cluj şi asta a dovedit-o când a refuzat să răspundă la prima întrebare a Gazetei de Cluj. Deşi a fost o întrebare simplă, "V-au trecut emoţiile după ce aţi fost reales?", Daniel Buda a dat delăsător din mână şi a plecat de lângă reporterul Gazetei de Cluj. Probabil tot de la el a învăţat şi secretara dânsului, care avea o atitudine sfidătoare pe faţă.
Şedinţa a fost deschisă pentru presă, însă reticenţa a fost majoră din partea principalilor lideri politici ai PDL.
Ioan Oltean, vicepreşedintele PDL, a fost singurul care a criticat partidul şi lupta din PDL Cluj. El a acuzat că astfel de orgolii nu trebuie să existe în organizaţia primului ministru. Oltean a făcut referire la lupta dintre Alin Tişe şi primarul Sorin Apostu.
La toate alegerile din interiorul PDL de până acum, fie că a fost aleas preşedinte Elena Udrea, Ioan Oltean, Lucian Bode, sau alti lideri ai partidului, au curs osanalele si laudele pe banda rulanta. De data aceasta, nimeni nu a avut prea multe cuvinte de spus despre Daniel Buda, cea mai discreta a fost Elena Udrea, care a declarat ca "Daniel, doar nu vrei sa fac publice sentimentele mele fata de tine."
Viceprimarul Radu Moisin, organizatorul evenimentul, a prins si el un post de secretar general.
Dupa sase ore de stat in Casa de Cultura a studentilor, membri Partidului Democrat Liberal au plecat parca mai tristi acasa, iar in gand le statea doar ideea ca mai bine nu o sa le fie nici dupa aceste alegeri.
Tiberiu Hrihorciuc
cum se poate exprima un ziarist a prins un post de cand acel candidat obtinut 450 de voturi din 700