După 4 ani în care a făcut avere din fraude bancare, un hacker din Cluj a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT. Poate că nu s-ar fi întâmplat asta dacă n-ar fi încercat să spargă și site-ul oficial al Președinției.

Cei de la STS neagă însă informația. Culmea este că bărbatul, în vârstă de 37 de ani, care reușise să obțină datele confidențiale a peste 60.000 de oameni, are doar 9 clase

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiuni informatice, după ce a fost audiat în cursul dimineții, urmând ca joi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Teodor Borș a ajuns în fața procurorilor în urma unor descinderi care au avut loc în apartamentul lui din Cluj unde s-au găsit 153.000 de euro și 41.000 de dolari.

Banii, spun anchetatorii, i-a obținut după ce a intrat fraudulos în 64.000 de conturi. Bărbatul se pare că avea legături și cu mafia rusească.

Inițial, hackerul și-a cumpărat o bază de date cu mailurile unor clienți ai mai multor bănci din România cărora le-a cerut datele personale, pe motiv că banca ar fi suferit un atac informatic

Odată ce clienții îi ofereau pe tavă fără să știe că au de-a face cu un hacker periculos, datele conturilor, seriile și parolele, bărbatului îi era foarte ușor să confecționeze mai apoi carduri false.

Toate operațiunile erau făcute prin intermediul unor servere din China și Noua Zeelandă spun surse din acheta. Interesant este faptul că rușii intrau pe fir doar când românul găsea conturi cu sume mari. Cu banii furați accesau platforme în care se tranzacționa bitcoin, pentru a-și asigura anonimatul iar mai apoi îi converteau în euro sau dolar

Surse din anchetă spun că hackeri ruși aveau un sistem de operare extreme de complex. Odată ce intrau în posesia datelor furnizate de clujean transferau banii în conturi din Elveția și așa li se pierdeau urmă.

Se bănuiește că bărbatul a fost ajutat de iubita lui care a fost și ea dusă la audieri

Sursă: Știrile ProTV

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.