SIF Transilvania a notat pe ordinea de zi de astăzi alegerea unui nou Consiliu de Supraveghere, prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru un mandat de patru ani, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut companiei să completeze convocatorul şi cu acest punct, cerut de un grup de acţionari, cu o deţinere cumulată de 5,002%.
Totodată, Autoritatea a solicitat Directoratului SIF3 să publice identitatea şi deţinerile acţionarilor care au formulat cererea de completare a ordinii de zi.
Recent, conducerea SIF3 Transilvania completase convocatorul AGA, conform solicitării grupului de acţionari, însă decisese să amâne punctul referitor la alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, pentru o AGA ulterioară.
Mihai Fercală, preşedintele SIF3 Transilvania, a cerut, recent, Autorităţii de Supraveghere Financiară, să se pronunţe dacă la SIF-uri se poate aplica metoda votului cumulativ, având în vedere că acestea au prag de deţinere de 5%, deci nu au acţionari majoritari, în faţa cărora să fie protejaţi minoritarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.