Peste 40 de angajați de la Protecția Mediului Cluj au ieșit în fața instituției pentru un protest spotan împotriva Ministerului Mediului.

Aparent, la nivel de minister există discrepanțe salariale de necrezut. Potrivit datelor furnizate de președintele Sindicatului Salariaților APM Cluj, Simona Ciuhuță, angajații de la mediu sunt cel mai prost plătiți.

La întâlnirea din martie cu președinții de sindicat la care a participat și doamna Cristina Pașca Palmer, ministrul Mediului s-au făcut false promisiuni cu privire la uniformizarea salarială.

„Salariații sunt nemulțumiți pentru că nu se ia în considerare munca noastră și responsabilitățile pe care le avem. Nu suntem remunerați corespunzatori. De asta cerem uniformizarea salariilor măcar în cadrul ministerului. În același minsiter există discrepanțe de acest gen, de exemplu cei de la Păduri au salarii mai mari față de noi. Și cei de la garda forestiera au salarii duble față de noi împreună cu cei de la Ape. Noi avem cele mai mici salarii din minister” a explicat pentru Gazeta de Cluj, Simona Ciuhuță.

La protestul sontan ce s-a desfășurat azi între orele 11-11.30, s-a scandat „Stop discriminare”, „Vrem salarii decente” sau „Vrem egalitate”.

Potrivit președintelui Sindicatului Angajaților APM Cluj, urmează să se transmită o adresă oficială către Ministerul Mediului pentru a le reaminti acestora nemulțumirile.

După cele 30 de minute de protest spontan, angajații și-au reluat activitate.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Adina Maier, confirmă protestul.

„Oficial a fost o acțiune a Sindicaltului Angajațiilor pentru a semnala problemele salariale la nivelul insituției. La prostest au participat peste 40 de oameni, împreună cu angajați de la Garda de Mediu” explică aceasta

 

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, asa e peste tot. Cateodata chiar in cadrul aceleiasi institutii, sunt oameni, pe aceleasi posturi, fac acelasi lucru, aceeasi vechime, si unul este incadrat pe maximul admis pentru aceea functie si celalat, pe minimul admis pt. functia respectiva. Doar ca unul e prieten cu seful sau a fost din echipa „buna”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.