Un clujean a făcut o sesizare primarului Emil Boc cu privire la faptul că în intersecția Harghita cu Jiului au loc frecvent accidente rutiere, cel mai frecvent având loc ieri, 13 aprilie.  Acesta îi cere edilului să instaleze praguri pentru limitarea vitezei. 

“Felicitări V-am rugat și anul trecut, în numele a zeci de oameni care locuim în zonă să montați praguri la intersecția Harghita cu Jiului. Mi-ați răspuns că s-au montat indicatoare. Nici un rezultat. Azi (ieri – n.red.), din nou accident grav. După cum vedeți în imagine, s-a oprit în gardul vecinului. Mulțumim lui Dumnezeu că nu erau pietoni pe trotuar. Am ajuns să ne fie frică să ne mai plimbăm copiii pe trotuarul ăsta. Poate moare cineva într-o bună zi și atunci o să vă treziți. Până atunci, vă mulțumim și poate veniți prin zonă cu niște zâmbete și promisiuni electorale”, a scris un clujean într-o sesizare către primarul Emil Boc.

Anul trecut, Primăria a mai fost sesizată despre acest lucru de un alt clujean care semnalează și el că la intersecția respectivă au loc frecvent accidente rutiere:

”La intersecția strada Jiului cu strada Harghita se întâmplă frecvent accidente, dar nu se ia nicio măsură. Niște limitări de viteză ar fi foarte bune, deoarece cei ce vin de la Baumax și LIDL au cedează”.

Ce zice Primăria

Serviciul Siguranța a Circulației urbane, rețele edilitare și transport local, a informat cetățeanul în cauză că problema aceasta poate fi rezolvată numai de Comisia Municipală de Sistematizare a Circulației:

”Dacă prin „limitări de viteză” vă referiți la amplasarea de praguri de sol, vă informam că decizia privind amplasarea acestui tip de obstacol aparține Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulației, care deliberează pe baza cererilor venite din partea cetățenilor interesați.

Cererea trebuie sa fie însoțită de acordul explicit al celor în dreptul cărora urmează să se monteze pragurile: proprietari la case particulare, președinți sau administratori la asociațiile de proprietari la blocuri.

Menționam că nu se montează praguri de sol pe străzile pe care circulă mijloace de transport în comun, în dreptul acceselor sau al geamurilor locuințelor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.